Ubistvo načelnika Bašića: Osumnjičeni Miljatović bio na zatvorskom dopustu

N1 BiH 27. mar. 2022

N1

Aleksandar Miljatović, osumnjičeni da je ubio načelnika prijedorske kriminalističke policije Radenka Bašića, u vrijeme zločina bio je na zatvorskom otpustu iz KPZ Tunjice.

Miljatović je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu načelnika kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića.

Miljatović je sinoć uhapšen u Banjaluci, a tokom kriminalističke obrade “pao” je prilikom ispitivanja na poligrafu.

Podsjećamo, Miljatović je 2008. godine osuđen na 16 i po godina zatvora zbog toga što je sa tadašnjom djevojkom ubio Sašu Ilića Španca. Međutim, kaznu još nije odslužio, a nedavno je dobio odluku da može povremeno izlaziti na slobodu.

U toku policijske akcije koja je noćas izvedena na području Banjaluke uhapšeno je 20 osoba u vezi istrage oko ubistva načelnika kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića, potvrđeno je u MUP Srpske.

Oni su privedeni s ciljem otkrivanja, rasvjetljavanja i dokazivanja organizatora, saučesnika i neposrednog izvršioca navedenog krivičnog djela.

– Aktivnosti su realizovane u na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Upravom za borbu protiv terorizma i ekstremizma, Specijalnom-antiterorističkom jedinicom, Žandarmerijom i PU Banjaluka – istakla je portparol MUP RS Mirna Miljanović a prenosi Srpskainfo.

Komentariši