Borenović o Dodiku: Kad o tebi loše govori konvertit, znači da si na pravom putu

Borenović o Dodiku: Kad o tebi loše govori konvertit, znači da si na pravom putu

Foto: Arhiv

Branislav Borenović, presjednik Partije demokratskog progresa (PDP) reagovao je na izjave Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine rekavši da “kada o tebi loše kvalifikacije iznosi najviši politički konvertit i trgovac nacionalnim interesima to onda znači da si na pravom putu”.

“Tako, kada jedan Milorad Dodik, koji je prodao i prodaje svaki gram nacionalnog dostojanstva za svoje političke interese naziva Jelenu Trivić izdajnikom, znači da je ona i veći patriota nego što se može i zamisliti”, rekao je Borenović.

Borenović je pitao Dodika sa kojim Christianom Schmidtom misli da se ne treba razgovarati.

“Sa onim običnim ‘njemačkim turistom’ koji je prilikom posjete Banjaluci dobio pratnju MUP-a Republike Srpske? Misli li na istog Schmidta sa kojim su razgovarali patrijarh Porfirije i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić? Da li Dodik misli na Schmidta koji može riješiti nametnuti Inzkov zakon i koji je izrazio spremnost da radi na rješavanju tog pitanja? Neće da razgovara sa istim Christianom Schmidtom sa kojim svakodnevno komunicira posredstvom svojih saradnika?”, pita Borenović.

Borenović je rekao da je Dodik navikao da javno pravi navodne konflikte, a tajno, iza scene, kako kaže, samo mulja.

“Normalno je razgovarati sa svima koji eventualno mogu biti dio rješenja. Znam da ne voliš razgovarati o rješenjima, nego samo o konfliktima, o pravljenju problema, kao što si onomad posebno volio razgovore sa Paddyjem Ashdownom i Graham Dayom kada je trebalo otimati prava Republike Srpske i praviti spiskove za odstrel srpskih kadrova iz SDS-a i PDP-a koje ste zajedno ne samo smijenjivali sa pozicija, nego im i otimali sva prava”, poručio je Borenović Dodiku.


(Vijesti.ba)

Komentariši