TROJICA MLADIĆA PRIZNALA DA SU UNIŠTILI GRAFIT POSVEĆEN ŽRTVAMA SREBRENICE U BRČKOM

Mehmed Sultanović 18/01/2022

Trojica mladića iz Brčkog priznala su da su uništila grafit posvećen žrtvama genocida počinjenog u Srebrenici, a shodno tužilačkoj kvalifikaciji, počinili su prekršaj te će protiv njih biti pokrenut postupak.

Naime, grupa osoba 9. januara ove godine u naselju Ivici u Brčkom na betonskoj ogradi mezarja išarali su grafit “Brčko 92 Never Forget Srebrenica 95, 8372 BHF”, a devet dana kasnije policija je pronašla počinitelje.

  • Nakon prikupljenih operativnih informacija i složene kriminalističke obrade u službene prostorije Policije Brčko distrikta BiH su privedene osobe B.M. rođen 2002. godine, M.K. rođen 2003. godine i R.L. rođen 2002. godine, svi iz Brčkog koji su u potpunosti priznali izvršenje navedenog djela – naveli su iz Policije Brčko distrikta.

Nakon preduzimanja potrebnih radnji dokazivanja i izvršenih konsultacija sa Tužilaštvom Brčko distrikta, u cilju konačne pravne kvalifikacije, definisano je da događaj ne sadrži elemente bića krivičnog djela te da se on procesuira kao prekršaj.

Komentariši