Komšić: Milanoviću partner čovjek sa crne liste State Departmenta

:N1 BiH 17. jan. 2022

Željko KomšićIzvor: Željko Komšić (N1)

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je večeras kako “jedino što Dodika i njegov plan razgradnje države spašava jeste usvajanje anticivilizacijskih HDZ-ovih zahtjeva za izmjene Izbornog zakona, koji ne znače ništa drugo nego ubijanje, ne samo evropske, nego još bitnije od toga, i NATO perspektive Bosne i Hercegovine”.

Komšić je dodao kako bi ovakav scenario doveo do “bacanje pod noge usvojenog Programa reformi, pri čemu Rusija može zadovoljno trljati ruke, a time bi dodatno ojačala i Dodikova separatistička politika”.

“Nešto poput toga vodi u sigurnu dezintegraciju države Bosne i Hercegovine. Dodikov ekstremizam i nasilje upravo je rezultat onog etničko-totalitarnog sistema koji Čović hoće da podeblja. Kada Milanović govori o čovjeku sa crne liste State Departmenta kao partneru Hrvatske u Bosni i Hercegovini, u tome mu se nažalost može vjerovati”, kazao je na kraju predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, hrvatski predsjednik Zoran Milanović je u ponedjeljak naveo kako je “Dodik partner RH” i da “srpska politika u BiH ne radi štetu Hrvatima”.

Komentariši