MIJATOVIĆ ZA HAYAT: JASNO JE DA JE REŽIM MILORADA DODIKA BANKROTIRAO

Emrah Fejzović 13/01/2022

Iz Elektroprivrede Bosne i Hercegovine kazali su kako su spremni kupiti akcije Hidroelektrane na Trebišnjici, za koju su podsjetili da je vlasnik 65 posto dionica ove hidroelektrane.

Svoju spremnost na ovaj korak temelje na nužnosti očuvanja energetske nezavisnosti i stabilnosti elektroenergetskog sistema Bosne i Hercegovine, koje bi omogućavanjem otuđenja značajnih proizvodnih potencijala bile ozbiljno ugrožene.

Spekulisalo se kako je i Srbija  zainteresovana za ovo jer bi, čini se, rado preuzela nešto što pripada BIH, naročito ako je riječ o energetskom potencijalu.

S druge strane, Aleksandar Vučić komentarisao je kako ima informaciju da će šume i poljoprivredno zemljište u narednih šest mjeseci biti vraćeni RS-u.

Ko mu je dao ovu informacuju, ko to garantuje, još nije poznato. Za Vijesti u 7 komentirao je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a.

  • Jasno je da režim Milorada Dodika bankrotirao i da očigledno treba na određni način političke usluge vraćati Aleksandru Vučiću i Srbija bez dileme potpuno legitimno i legalno želi da uđe u najbitniji strateški sektor u BIH a to je Elektroprivreda Zaista smatram da na ovaj način moramo pokazati patriotirzam u BIH ako dođe do toga bez kalkulacije Lektrošprivreda BIH treba da uđe u dokapitalizacijuTrebišnjice jer possjetiću vas gotovo 60 posto hidropotencijala BIH se nalazi u RS i ako uzmemo u obzir evrospku regulativu da ćemo dogledno vrijeme morati zatvarati elektrane termoelektrane priočamo o srcu energetskogs isitema u BIH i to je možda najbitnije s kojim treba da se borimo, Ovo otvara još jednu priču na ovaj nalins epokazuje da je BIH jedinstvena država priča se o jedinstvenom ekonomskom prosotru tako da mislim da je vrijeme a se sve ono što pričamo napravimoodogovorom pa i na ovaj način i namera dDodika da krene u raspodjelu onoga što je osralo u RS njemu trebaju pare za izbore nije bitno ko će platiti nego daj novac a vraća Vučiću pol usluge bez dileme. Kada je u pitanju izjava Vučića za imovinu BIH šume u ovom slučaju tu sma vrlo jasan jedini koji može da tumači Ustav BIH je Ustavni sud a nikako predsjednik susjedne države radi se o političkom balaoni da se zaokupi javnost drugim stvarima.

Pogledajte video OVDJE.

Komentariši