ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPLEO PO ORBANU: ‘MAĐARSKA JE PLATILA MILORADOV SECESIONIZAM 100 MILIONA’

Adnan Herco 12/01/2022

BiH ne igra ključnu ulogu u regiji, kako želi prikazati Szijjarto, ministar vanjskih poslova Madjarske, ali od odnosa prema Bosni, zavisi dalji politički pravac razvoja u EU

Hayat

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović je na svom Facebook nalogu komentiarisao desničarske snage u Evropi i njihovu ulogu u BiH.

On tvrdi kako Orban preko Dodika priprema Kristalnu noć za muslimane Evrope, a njegovu objavu sa Facebooka prenosimo u cjelosti:

“Ključno pitanje u regionu nije Bosna, već odnos EU prema desničarskim radikalnim pokretima u nastajanju, kojima pripada i Dodik i Orban, i Janša, ali i svi oni koji bi ugrozili političku stabilnost Evrope.

BiH ne igra ključnu ulogu u regiji, kako želi prikazati Szijjarto, ministar vanjskih poslova Madjarske, ali od odnosa prema Bosni, zavisi dalji politički pravac razvoja u EU.

Ključnu ulogu igra EU i odnos EU prema genocidnim i UZP politikama.

Ključnu ulogu igra što Mađarska želi blokirati sankcije EU Dodiku.

Ključnu ulogu igra što je Mađarska na strani onih koji negiraju genocid.

Ključnu ulogu igra uloga Mađarske u non-paperima o promjeni granica na Balkanu.

Ključnu ulogu igra što Mađarska finansira secesionizam Dodika sa 100 miliona eura.

Ključnu ulogu igra pitanje: Hoće li u EU pobijediti EU koja preko Olivera Varhelyia, EU komesara za susjedstvo i proširenje, dogovora sa Dodikom, Vučićem, RS I Srbijom rušenje BiH preko zaključaka NSRS ili EU koja će zaustaviti sopstvene Dodike koji su krenuli mijenjati granice na Balkanu i time otvoriti put promijenama granica u cijeloj Evropi-

Ključnu ulogu igra odgovor EU na Orbanovu politiku koja autohtoni bosanski narod treitira kao problem integracije 2 miliona muslimana. Mi nismo doseljenici, mi smo autohtoni Europski narod, za razliku od Orbana, Dodika i sličnih. Oni su problem jer se nisu integrisali u civilizacijske vrijednosti, već su na strani zla.

Ključnu ulogu igra scenarij Orbana i svih “EU Orbana” – svima je jasno da je Orban mobilizator snaga Evrope koje bi da pripreme Kristalnu noć za muslimane”, poručio je Mehmedović.

Komentariši