Australijski novinar tvrdi: Novaka deportuju u četvrtak!

Australijski novinar tvrdi: Novaka deportuju u četvrtak!

Novak Đoković će u četvrtak biti deportovan iz Australije, tvrdi Paul Bongiorno, kolumnista lista “Sunday Paper” specijalizovan za politička dešavanja u zemlji.

Sudeći prema Twittu koji je objavio, Bongiorno je dobio informaciju o takvoj odluci ministra za imigraciju Alexa Hawkea. Ona će, navodno, biti saopštena u četvrtak i najbolji reket svijeta će morati da napusti državu.

I am hearing @AlexHawkeMP will boot out the Joker tomorrow.— Paul Bongiorno (@PaulBongiorno) January 12, 2022

Cilj tog epiloga jeste očuvanje kredibiliteta premijera Scotta Morrisona i brojnih Covid restrikcija donijetih od početka pandemije.

Bongiorno je podsjetio da su mnogi ljudi izgubili posao pošto su odbili da se vakcinišu, te da omogućavanje nevakcinisanom teniseru da obavlja svoj posao ne bi poslalo dobru poruku.

An anti Vaxxer put it to me if Djokovic is allowed to work while unvaccinated what sort of message does that send to those who have lost their jobs for similar refusal to take the jab. He has a point.
Morrison’s last shred of credibility surely depends on kicking the Joker out.— Paul Bongiorno (@PaulBongiorno) January 11, 2022

Inače, Đoković je dobio spor pred sudom u Melbourneu, koji mu je omogućio ostanak i učešće na Australian openu. Ipak, nastavljena je istraga o proceduralnim greškama i zbog njih bi Đokoviću na kraju mogla da bude ukinuta viza.

Australijan open počinje 17. januara.


(Vijesti.ba / N1)

Komentariši