Srbija: Disciplinski postupak protiv 12 policajaca u Priboju

Disciplinski postupak je pokrenut protiv pripadnika Uprave granične policije Priboj koji su svojim ponašanjem van službe i uniforme vrijeđali građane druge vjere i nacionalnosti.

Naglašeno je i da policijski službenici moraju da postupaju uz puno poštovanje vjerskih i nacionalnih osjećanja (Screenshot)

10 Jan 2022

Radna grupa formirana po naređenju ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina konstatovala je propuste u radu Uprave granične policije Priboj, a protiv 12 pripadnika te Uprave granične policije pokrenut je disciplinski postupak, javlja Tanjug.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, disciplinski postupak je pokrenut protiv pripadnika Uprave granične policije Priboj koji su svojim ponašanjem van službe i uniforme vrijeđali građane druge vjere i nacionalnosti.

O svim okolnostima proslijeđen je detaljan izvještaj nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Postupati društveno odgovorno

Na održanom sastanku radne grupe sa rukovodiocima i starješinama Regionalnog centra granične policije prema Crnoj Gori naglašeno je da policijski službenici u svom svakodnevnom radu i ponašanju u službi i van službe moraju da postupaju društveno odgovorno.

Takođe, naglašeno je i da policijski službenici moraju da postupaju uz puno poštovanje vjerskih i nacionalnih osjećanja.

Svi policijski službenici dužni su da obavljaju policijske poslove u skladu sa zakonom, uz dosljedno poštovanje Kodeksa policijske etike, konstatovano je na sastanku, saopšteno je iz MUP-a.

Veličanje genocida u Srebrenici

Dvanaest policajaca slavilo je, kako pokazuje objavljeni video snimak, pjevajući pjesme u kojima se veliča genocid u Srebrenici.

Osude slavlja na kojem se veličaju genocid u Srebenici i zazivaju novi zločini u Novom Pazaru i Sjenici stizale su sa svih strana.

U Srbiji najjasnije čin su osudile Stranka slobode i pravde i Demokratska stranka Srbije.

Zamjenik predsjednika SSP-a Borko Stefanović ističe da u policiji nema mjesta za ljude koji pozivaju na zločine, bez obzira da li to rade u kafani ili na ulici.

„Svi koji su se nalazili u kafani moraju biti momentalno suspendovani i protiv svih mora biti pokrenut ne samo disciplinski, već i krivični postupak”, navodi Stefanović u saopštenju SSP-a, prenio je Tanjug.IZVOR: AGENCIJE


POVEZANE

VIŠE IZ RUBRIKE BALKAN

POPULARNO

Komentariši