ŽUPAN MARUŠIĆ O PLOČI KOJU JE OTKRIO STANIVUKOVIĆ: BANJA LUKA SLAVI ZLOČINCA, SO NA RANU ŽRTVAMA AGRESIJE NA HRVATSKU

Amir Saletović 09/01/2022

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić poručio je kako je slavljenje zločinca, majora JNA Milana Tepića i podizanje spomen-ploče u Banjoj Luci njemu u čast pljuska u lice i sol na ranu svim žrtvama agresije na Hrvatsku, a posebno njima u Bjelovaru.

Major Tepić ostat će trajno zapamćen kao fanatik koji je 1991. raznio sebe i skladište sa 170 tona eksplozivnih sredstava na bjelovarskoj Barutani, podsjeća župan Marušić i napominje da je taj major zavio u crno 11 bjelovarskih obitelji koje su tada ostale bez svojih sinova i muževa te da nije spriječena detonacija ostalih skladišta, Tepić bi raznio cijeli Bjelovar.

  • Ovo, nažalost, nije prvi put da se herojem naziva čovjeka koji s herojstvom nema ništa. Riječ je o kukavici i zločincu. Nakon Beograda u kojem je Milan Tepić već dobio ulicu, veličanju zločinca pridružila se i Banja Luka koja, očito ne slučajno, pokazuje nerazumijevanje događaja iz obrambenog i oslobodilačkog Domovinskog rata u kojem je Hrvatska bila napadnuta.

Skandalozno je što se njegovanju kulta ličnosti, koja ni po čemu dobrom neće ostati zapamćena u novijoj povijesti, priključio gradonačelnik Banja Luke koji u vrijeme strašnog zločina nije bio ni rođen. Ovo samo pokazuje da ideja „velike Srbije“ i dalje živi – stoji u reagiranju župana Marušića na otkrivanje spomen-ploče u Banjoj Luci majoru Tepiću.

Inače, ploču je otkrio Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke te je pri tome održao i govor.

Komentariši