Sila nad manjinom pokazuje slabost, nikako moć, a oni koji šute su saučesnici

Sila nad manjinom pokazuje slabost, nikako moć, a oni koji šute su saučesnici

Foto: Facebook

Sve ono što gledamo jučer na ulicama Janje, Doboja, Gacka, Višegrada, Prijedora, Foče predstavlja veliku sramotu srpskog naroda, a nikako moć, smatra potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović.

“Sva ta scenografija je dio plana režima Milorada Dodika da se situacija radikalizuje i da svoj decenijski kriminal i politički kraj prekrije izazivanjem etničkih sukoba.

Jasan je meni režim Milorada Dodika, oni su spremni da žrtvuju mir da bi opstali na vlasti i na slobodi, ali ne mogu da prihvatim činjenicu da ostali šute.

Zašto šutite nad nečim što je odvratno, zašto šutite na divljanje većine nad manjinom, jesmo li to prestali biti ljudi?

Pitam se samo kako bi reagovali da se isto desilo u FBiH u nekom povratničkom mjestu, da se desilo nad Srbima povratnicima, da li bi i tada šutjeli?

Zaista je krajnje vrijeme da izađete iz svojih zona komfora i pokažete da niste isti kao Dodik i njegov režim, to moramo uraditi ne zbog Bošnjaka ili Hrvata koji su manjina u RS, to moramo uraditi zbog sebe da pokažemo jesmo li ljudi ili nismo.

Ovo je poziv na ljudskost i civilizacijske vrijednosti, dok još ima vremena, dok nije još kasno biti čovjek”, napisao je Mijatović na svom Facebook profilu.


(Vijesti.ba)

Komentariši