SBB: Šovinizmom skrivaju svoju nebrigu o gladnom i raseljenom narodu

SBB: Šovinizmom skrivaju svoju nebrigu o gladnom i raseljenom narodu

Foto: sbb.ba

Vlasti u manjem bh. entitetu RS, proslavljajući 9. januar kao dan ovog entiteta danas, brutalno krše odluke Ustavnog suda BiH, koji je, kao najviša sudska instanca u našoj državi, svojim presudama ovaj dan proglasio neustavnim i potpuno diskriminatornim prema druga dva ravnopravna naroda u ovom entitetu Bošnjacima i Hrvatima.

Saopćeno je ovo danas iz SBB-a.

– Deveti januar jedinstveno se obilježava kao krsna slava pravoslavaca i kao dan RS, što je apsolutno neprihvatljivo za sekularnu državu kakva je BiH. Današnja proslava neustavnog dana RS i obilježavanja s kojih se upućuju sramne neofašističke izjave i poruke samo su kruna svih jezivih nacionalističkih izljeva mržnje prema Bošnjacima u Foči, Prijedoru, Višegradu, Doboju, Bijeljini…, navode iz SBB-a i dodaju:

– Jasno je da su proslava neustavnog dana RS i prijetnje Bošnjacima rezultat višegodišnje sramotne aktivnosti političara s američke crne liste. Oni su ovaj dio BiH pozicionirali kao mračni dio Evrope u kojem se vrednuje sve ono što negira dostignute civilizacijske vrijednosti, u kojem se negira genocid, veličaju presuđeni ratni zločinci…

– Bez obzira na sve, Bosna i Hercegovina će na kraju, ipak, opstati i biti jaka, moderna država svih njenih naroda i građana. I država u kojoj nacionalističkom maglom i populizmom neće biti moguće da vlast skriva nebrigu o onima što se zovu gladni ili raseljeni narod, zaključuje se u saopćenju SBB-a.(Vijesti.ba)

Komentariši