MINISTAR RAMIĆ: ŽRTVE GENOCIDA U SREBRENICI SU NAM DOVOLJAN DOKAZ DA BUDEMO BUDNI

Mirza Imamović 09/01/2022

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je danas Memorijalni centar Srebrenica – Potočari, gdje je razgovarao o radu i funkcionisanju Memorijalnog centra.

Ministar se danas sastao sa direktorom Memorijalnog centra Emirom Suljagićem, šefom Kluba Bošnjaka delegata u Vijeću naroda RS Alijom Tabakovićem, odbornicima u SO Srebrenica Almirom Dudićem i Bernisom Ademovićem.

  • Danas svjedočimo divljanjima po entitetu RS sljedbenika politika koje su bili direktni kreatori i izvršioci genocida u Srebrenici. Tu smo da podsjećamo na tu činjenicu, a ujedno smo budni i svjesni vremena i prilika u kojem smo trenutno. Ne smiju nas nikakve politike i pokreti dovesti ponovo u istu situaciju – ističe Ramić

Ministar Ramić je obećao podršku u izgradnji infrastrukture Centra, kao i projekata koje Centar realizira u očuvanju sjećanja na žrtve genocida.

  • Rad Memorijalnog centra podržavamo u kontinuitetu. U protekloj godini smo završili izgradnju, proširenje puta s vanjskim uređenjem, u toku je realizacija izgradnje trafostanice koja je neophodna za nesmetan rad Memorijalnog centra. Vlada Federacije BiH će u ovoj godini izdvojiti najmanje 1 milion KM za projekte Centra. Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica će biti implementator. Obaveza nam je čuvati sjećanja na svaku žrtvu, a posebno na žrtve genocida u Srebrenici – zaključuje Ramić, prenosi Klix.ba.

Komentariši