Mijatović: Završen je još jedan Dodikov cirkus

Mijatović: Završen je još jedan Dodikov cirkus

Foto: Arhiv

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović ponovo se oglasio na Facebooku, gdje je napisao kako je završen još jedan Dodikov cirkus, te da broj prisutnih građana sve govori.

“Obožavaoci režima mogu se sada vratiti gledanju Zadruge, popunjavanju formulara za radne vize, i još kojoj plati na budžetu, jer brzo ide kraj cirkusa para više nema, a neće ni biti!

Prisustvo predstavnika međunarodne zajednice govori sve, Dodik je odbačen, izolovan i više nije relevantan pa ni za one u koje se kune da stoje iza njega.

Ono što je prikazao predstavlja jad i bijedu budžetske vladavine, predstavlja rezultat dvodecenijske pljačke kriminala i korupcije. To što je dobio šamar od cijele međunarodne zajednice je očekivano, ali je šamar iz Srbije bio jak, od Vučića je dobio samo ostatke potrčaka i kafe kuharica Slobodana i Mire Marković, simbolično zaista ko zna da gleda.

Smatram vrlo bitnim da reakcije iz ostatka zemlje na Dodikovo divljanje su bile zrele i državničke, sem redovnih patriota koji izginuše za BiH do posljednje budžetske pare, a ne viđoh ih danas u Banjoj Luci!

Jedna propala politika se gasi u BiH, u danima koji slijede ide sunovrat i međunarodna izolacija istih takvih politika u preostala dva etnonacionalan korpusa, slijedi žestoki obračun međunarodne zajednice sa kriminalom i korupcijom pod zastavama etnonacionalnih plemena.

Danas sam u Banjoj Luci dao veliki broj izjava za gotovo sve prisutne svetske medije ( ZDF, TRT, BBC,CNN, RAI…) sa jasnom porukom: Bosna i Hercegovina je jedinstvena, suverena i nezavisna država, ovdje žive pošteni i čestiti ljudi, slijedi obračun sa krimialom, korupcijom, fašizmom i etnonacionalizmom na sve tri strane, te da su građani ove zemlje jači od etnonacionalnih matrica kojima nas truju 30 godina i da smo željni života, mira i razvoja”, napisao je Mijatović.


(Vijesti.ba)

Komentariši