EFENDIĆ: NEKIMA SU AGRESIJE I GENOCIDI PRIRODNO OKRUŽENJE DA SE ISKAŽU KAO LIČNOSTI

Emrah Fejzović 09/01/2022

Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, oglasio se povodom obilježavanja neustavnog dana manjeg bh. entiteta RS.

ZNAMO ŠTA SU OVAKVE PJESME DONIJELE KROZ ČITAV 20 VIJEK

Pored komentara na općenite poruke koje dolaze iz manjeg bh. entiteta Efendić je posebno komentirao pjesmu pod nazivom „Jedina Srspka“ koja je premijerno izvedena na neustavni dan.

  • “Glas razuma” iz Banja Luke. To su te vrijednosti koje promovira vlast manjeg bh entiteta, sa zakašnjenjem od 150 godina. U njima nema mjesta ni za koga drugog osim za Srbe. Znamo šta su ovakve kampanje i pjesme donijele kroz čitav 20 vijek.

KAŽU DA JE ČITAV SVIJET PROTIV NJIH, A NIJE NEGO JE PROTIV FAŠIZMA

Ponovio je i žalosnu činjenicu da su nekima balkanski i svjetski ratovi, agresije i genocidi prirodno okruženje u kojem najbolje mogu da se iskažu kao ličnosti.

  • Civilizovani svijet se jasno odredio prema idejama ekskluziviteta pojedinih naroda na nekoj teritoriji i nazvao to fašizmom. A neke još u skoli uče da je fašizam dobar i da su zločinci heroji.  I onda kažu da je čitav svijet protiv njih, a nije nego je protiv fašizma, zaključio je Efendić.

Beogradski sindikat i Danica Crnogorčević povodom neustavnog dana manjeg bh. entiteta RS objavili su pjesmu pod nazivom “Jedina Srpska”, tekst potpisuje Beogradski sindikat, muziku je uradio Beogradski sindikat sa Nebojšom Obradovićem, a gusle je svirao Maksim Vojvodić.

Komentariši