PROFESORICA ŠABIĆ EL-RAYYESS NAJAVLJUJE DODIKOV KRAJ :”NE ZABORAVITE DA DODIKA SADA VUČIĆ NI ŠTAPOM NEĆE HTJETI DIRNUTI”

Počelo je klupko ići nizbrdicu samo što Dodik nije u formi da ga stigne, a mi smo dobili ono što smo tražili – prvi i značajan korak sankcioniranja Dodika i njegovih medijskih usta – njegove Alternativne Televizije koja će sada prerasti u Nepostojeću Televiziju. 

Ne zaboravite da Dodika sada Vučić ni štapom neće htjeti dirnuti”, napisala je poznata Amerikanka bosanskohercegovačkih korijena, Amra Šabić el-Rayyess.

Ona je u medijsku žižu došla i nakon što je nakon pisma koje joj je uputio predsjednik SAD Joe Biden.

“Draga Amra, hvala ti na tome što si podijelila svoju priču sa mnom i na tvojoj knjizi ‘Mačka kojoj nikad nisam dala ime’. Ja sam inspiriran tvojom hrabrošću i snagom koju si pokazala uprkos srceparajućoj tragediji i prognanstvu. Tvoja hrabrost i odlučnost su primjeri za tvoje kćerke, Dinah i Jannah. Ti si postala upravo dio ideje koja čini Ameriku…”, stoji, između ostalog, u Bidenovom pismu.

Šabić – el-Rayyess u postu na Facebooku, nakon što je zvanični Vašington ponovo na “crnu listu” stavio Dodika, ali i njegovu ATV, piše: 

“Doći će momenat kad će Dodik prerasti u nešto manje od makovog zrna, ako taj trenutak već nije stigao. 

U prilogu vam je oficijalna objava vlade Sjedinjenih Američkih Država u kojoj se navode razlozi zašto je sakncioniran Dodik i njegova propagandna kuća, a oficijelna objava je formulirana kao da sam je ja pisala. Ukratko, sakcionira se laktaš iz Laktaša radi (u slobodnom prevodu):

1. korupcije i kontinuiranih prijetnji stabilnosti, integritetu i suverinitetu BiH;

2. napada na državu i pokušaja prebacivanja državnih ovlaštenja na entitet;

3. pokušaja kreiranja paralelnih institucija koje pripadaju državi na nivou entiteta;

4. korištenja svoje pozicije da se obogati kroz mito i druge korumpirane aktivnosti;

5. retorike mržnje koja izaziva nacionalističke i ethničke podijele;

6. omalovažavanja drugih etničkih i religijskih grupa da dovede do političkog zastoja unutar države;

7. davanja ugovora RS-a svojim pajdašima i familiji da se oni zajedno s njim obogate;

8. traženja da on lično odobri medijske priče koje se tiču bitnih i osjetljivih tema;

Lijep pozdrav svima vama u BiH. Prebrodili smo sve što je historija donijela, pa ćemo prebroditi i Dodika – samo mirno, pametno, istrajno, s perom i istinom”, stoji u njenoj objavi. 

(Politički.ba)

Komentariši