Mešihat IZ u Srbiji: Šta je država preduzela protiv incidenta u Priboju

Mešihat IZ u Srbiji: Šta je država preduzela protiv incidenta u Priboju

Foto: Arhiv

Mešihat Islamske zajednice (IZ) u Srbiji, nakon današnje sjednice Koordinacionog savjeta Sandžaka, saopštio je da je od najviših državnih organa zatraženo da kažu koje su konkretne radnje preduzeli za sankcionisanje policajaca koji su napravili incident u Priboju.

Vrhovno tijelo IZ u Srbiji ocjenjuje da je ponašanje pribojskih policajaca izazvalo “uznemirenost i strah kod pripadnika bošnjačke zajednice na ovim prostorima”.

“U cilju očuvanja tradicije dobrih međususjedskih odnosa Srba i Bošnjaka na ovim prostorima, koje smo brižljivo čuvali i unapređivali proteklih godina, očekujemo konkretne korake koji će povratiti sigurnost i mir građana i povjerenje u nadležne državne organe”, navodi se u saopštenju Mešihata IZ u Srbiji.

Od najviših državnih predstavnika vlasti traži se “hitno preuzimanje odgovornosti za pomenute i sve kasnije događaje u kojima se veliča genocid i presuđeni zločinci nad Bošnjacima slave kao junaci srpskog naroda”.

Da se situacija u pribojskoj opštini ne smiruje pokazuje ispisivanje grafita kojima se veliča Ratko Mladić i pjevanje četničkih pjesama i pozivanje da se puca u džamiju. Sve se to događalo u noći između 6. i 7. januara.


(Vijesti.ba)

Komentariši