“Božić je, pucaj u džamije”: Nastavljeni izljevi fašizma u Priboju

"Božić je, pucaj u džamije": Nastavljeni izljevi fašizma u Priboju

Foto: Screenshot

Nakon što je jučer osvanula fotografija da je na jednoj zgradi u Priboju osvanuo genocidni grafit kojim se veliča ratni zločinac Ratko Mladić, …

… u našu redakciju je pristigla još jedna fotografija i snimak na kojem se također vide fašistički zlivi i genocidne poruke, nastale u toku noći 6. na 7. januar kada su pravoslavci širm zemlje slavili najveći pravoslavni praznik.

Na jednoj fotografiji se vidi natpis „Ratko Mladić heroj“, dok na drugoj „Od Priboja pa do Haga, svi su uz Ratka generala“.

Ratko Mladić je presuđeni ratni zločinac za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici, te se ovakvim izlivima fašizma sakrivenim pod lažni „patriotizam“ Bošnjacima u Priboju, Sandžaku i Srbiji, šalje stravična poruka.

Na snimku se vidi desetina mladića koji također u noći na sam Božić s „Božić je, Božić je, pucaj u džamije“, umjesto „pucaju prangije“ kako glasi izvorna pjesma.

No, ni tu nije kraj. Na društvenim mrežama u istoj noći osvanule su uvrede i prijetnje pribojskim imamima, izrečene u javnoj komunikaciji policajaca Vladimira Simića i Aleksija Pešterca.



Blaga ili nikakva reakcija države na fašističke i genocidne izlive u Pribju od prije samo nekoliko dana, počinjene od strane policijskih službenika, zasigurno je dopriijela do nastanka novih i puhnula u krila svima onima koji fašizam, genocid i mržnju prema komšijama Bošnjacima nose u srcu, da to javno i ispolje, piše sanapress.info.

(Vijesti.ba)

Komentariši