SDA o otvaranju fondacije zločinca u Banja Luci: Indikativna šutnja HDZ BiH

SDA o otvaranju fondacije zločinca u Banja Luci: Indikativna šutnja HDZ BiH

Foto: Agencije

Otvaranje kancelarije Fondacije kapetan Dragan u Banjoj Luci, uz prisustvo osuđenog ratnog zločinca Dragana Vasiljkovića, predstavlja prvorazredni skandal.

“Ovakav događaj, bez osude javnog mnijenja, a uz predstavljanje ratnog zločinca kao heroja, moguć je samo u bolesnoj atmosferi glorificiranja ratnih zločinaca koju je kreirao vladajući establišment u entitetu Republika Srpska, predvođen Dodikom”, saopšteno je iz SDA.

U saopštenju dalje navode da je Dragan Vasiljković pravomoćno osuđen za ratne zločine nad civilima i zarobljenicima u Kninu i Glini, a postoje jasna svjedočenja u Haškom tribunalu da je učestvovao i u zločinima nad civilima u Zvorniku. On zaslužuje samo osudu, a nikako promociju, niti društvenu platformu preko koje će širiti svoju zločinačku ideologiju.

“Ne iznenađuje što iz političkih partija koje čine vlast u RS-u dolaze riječi podrške za ovog ratnog zločinca. Indikativno je da se iz hrvatskih političko-medijskih krugova šuti i prećutno odobrava promocija ratnog zločinca Vasiljkovića. Očigledno je da nije naučena lekcija nakon odlaska ambasadora Hrvatske i predsjednika HDZ BiH na proslavu 9. januara kada je odlikovan zločinac Slavko Lisica”, navodi se u saopštenju iz SDA.


(Vijesti.ba)

Komentariši