I U TESLIĆU STANUJU SLJEDBENICI FAŠIZMA: SRAMOTNA PORUKA PODRŠKE ZLOČINCU MLADIĆU

Mirza Imamović 18/11/2021

U Tesliću je osvanula sramna parola podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Upravo je to grad u kojem su tokom agresije na BiH vršeni masovni i sistematični ratni zločini nad bošnjačkim stanovništvom koje je svoj spas potražilo u obližnjem Tešnju.

Osim toga, iz Teslića su pokretane mnogobrojne ofanzive na linije odbrane Tešnja, Maglaja, ali i zeničke općine, koji su, između ostalog, granatirani sa položaja VRS.

U susjednom Tešnju zgroženi su ovim činom, posebno zbog svježih ratnih rana stanovnika ovog kraja. Smatraju da je odgovornost u rukama načelnika Teslića koji toleriše skrnjavljenje fasada u fašističke svrhe.

  • Mislim da nam treba zakon kojim će se kazniti ne samo lice koje piše ili crta uvredljiv sadržaj, nego i svako lice koje obnaša funkciju načelnika, kao i kompletna vlast u istom gradu koja ne uklanja natpise koji potiču mržnju i netrpeljivost ili koji vrijeđaju drugo lice, te kod istog izazivaju nelagodu i nesigurnost na nacionalnoj, vjerskoj ili bilo kojoj drugoj osnovi po kojem se drugo lice osjeća ugroženo, odnosno koje se podsjeća na ratna dešavanja i kojem se u osnovi natpisa ili murala prijeti da bi se sve moglo ponoviti. Dakle, kazniti vlast koja odobrava natpise uvredljivog sadržaja, odnosno koja u roku od 24 sata od momenta prijave ne ukloni isti – poručuju razočarani Tešnjaci.

Dodaju da je dužnost načelnika da vodi brigu o gradu, njegovim građanima i njihovoj sigurnosti, kako se ne bi osjećali ugroženo i poniženo.

Komentariši