Interpol objavio crvenu potjernicu za Aleksandrom Macanom

Interpol objavio crvenu potjernicu za Aleksandrom Macanom

Međunarodna policijska agencija Interpol objavila je danas crvenu potjernicu za Aleksandrom Macanom, osumnjičenim za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 2018. godine.

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je pritvor Aleksandru Macanu, a na prijedlog Tužilaštva KS koje je naredilo i raspisivanje potjernice.

Podsjetimo, SIPA je uz asistenciju MUP-a Kantona Sarajevo, MUP-a Republike Srpske i Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) 4. novembra provela akciju s ciljem hapšenja ubica dvojice sarajevskih policajaca iz 2018. godine. Vršeni su pretresi na području RS, a pretresena je i jedna kancelarija Policijske uprave Pale. Saslušano je više osoba.

Dvojica sarajevskih policajaca Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Šehović je odmah preminuo, dok je Vujinović teško ranjen usljed čega je kasnije podlegao povredama. Do pucnjave je došlo nakon što su ova dvojica policajaca zatekli grupu kriminalaca u krađi automobila u Geteovoj ulici.



(Vijesti.ba)

Komentariši