Chollet predao Predsjedništvu BiH pismo državnog sekretara SAD

Održan je sastanak članova Predsjedništva BiH sa Derekom Cholletom, savjetnikom američkog državnog sekretara Anthony Blinkena.

Novinarima se obratio član Predsjedništva BiH Šefik Džafarović.

– SAD podržavaju suverenitet, teritorijalni initegritet te euroatlanski put Bosne i Hercegovine. To je rečeno jasno i po ko zna koji put. Ono što je bitno i važno je poruka – da nije moguće nikakvo unilatretealno povlačenje iz institucija. Nije moguće dozvoliti dalju blokadu institucija. Institucije moraju da funkcioniraju, i da u okviru institucija Predsjedništva BiH, Parlamenta i Vijeća ministara treba da rješavamo sva pitanja, rekao je Džaferović.

On je dodao da su članovi Predsjedništva BiH danas dobili pismo američkog državnog sekretara Blinkena te da će javnost biti upoznata sa sadržajem.

– Amerika ostaje posvećena Bosni i Hercegovini i nastavićemo da radimo sa našim prijateljima kako bi se prevazišla ova kriza u BiH, rekao je Džaferović.Govoreći o pismu rekao je da je jasno kazano da je ovo jedini mogući put i da će svaki drugi put izazvati odgovor međunarodne zajednice.

(Vijesti.ba)

Komentariši