BiH ostala bez plasmana na SP u Kataru

Finska je pobjedom i s 14 bodova izbila na prvo mjesto, ispred Francuske koja ima 12 bodova.

Zmajevi su se u igru vratili u 69. minuti nakon odličnog pogotka Luke Menala, no već nakon četiti minute Finci postižu i treći gol (Armin Durgut / PIXSELL)

Published On 13 Nov 2021

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je od Finske 1:3 u Zenici u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Finci su poveli u 29. minuti. Pukki je prošao po desnoj strani i proigrao Forssa, a njemu nije bilo teško da pogodi mrežu Zmajeva.

Drugi gol Finci su postigli s igračem manje u 50. minuti. Nakon greške Ćivića, lopta dolazi do Robina Loda koji je šalje iza leđa Šehića.

Zmajevi su se u igru vratili u 69. minuti nakon odličnog pogotka Luke Menala. To je bio njegov prvi dodir s loptom. No, već nakon četiri minute Finci postižu i treći gol nakon što je odbrana zaboravila O'Shaughnessyja.

Odlučujuća utakmica

Utakmica između BiH i Finske bila je važna za oba tima. Pobjeda je Zmajeve mogla dovesti veoma blizu baraža, a remi bi ostavio nade za poziciju broj dva u grupi D. Zmajevi u utorak igraju protiv Ukrajine, ali taj meč neće imati rezultatski značaj za bh. reprezentaciju.

Finska je pobjedom i s 14 bodova izbila na prvo mjesto, ispred Francuske koja ima 12 bodova.IZVOR: AGENCIJE

Komentariši