Brojne reakcije na Dodikovu lakrdiju s harmonikom

Brojne reakcije na Dodikovu lakrdiju s harmonikom

Foto: Vijesti.ba

Današnji novi skandal Milorada Dodika koji je u zgradu Predsjedništva BiH doveo harmonikaša te, zajedno s članovima svog kabineta i državnim ministrom Stašom Košarcem pjevao poznate hitove, izazvao je brojne reakcije bh. javnosti.

“Pogledajte ove ljude oko Dodika! Oni bi bili jednako ovako nasmješeni i da im se Mile iskenja na glavu. Objasnili bi već sebi zašto je to dobro. Odrasli ljudi, sa porodicama iza sebe”, napisao je na Twitteru Dragan Bursać.

“E je*ite me ako je normalan. Ne bih rekao da je narodu do pjesme”, piše Dragan Mektić.

Emir Suljagić je ostavio kratku poruku: “I meni vas je žao”, dok je Srđan Puhalo napisao: Meni je žao nas!!!

Magazinović: Dodik se približava svom kraju!

– Dodik je ovim činom samo omalovažio sebe i čitavoj javnosti, domaćoj i međunarodnoj pokazao da se ne radi o ozbiljnom političaru, nego čovjeku koji nije za Predsjedništvo BiH, nego za kafanu. U svome političkom sunovratu, on je potpuno izgubio kompas i vjerovatno ono što njegovi najbliži saradnici govore u neformalnim razgovorima, približava se svom kraju, a to radi bez imalo stila – rekao nam je Magazinović.

Vukanović o lakrdiji Dodika: Misli da je ispao veći Srbin ako je sa harmonikom pjevao srpske pjesme u Sarajevu

Nebojša Vukanović, jedan od glavnih opozicionara u RS, kazao je da se Milorad Dodik ponaša kao pravi lakrdijaš.

– To pokazuje nivo ozbiljnosti njega i njegove šizofrene politike. Vidite da je promijenio vješto repertoar, on sad misli da je ispao veći Srbin ako je sa harmonikom pjevao srpske pjesme u Sarajevu, dakle nije to nikakva hrabrost.

Vidjeli ste pravi put Sarajeva, za razliku od Cetinja, u Sarajevu, hvala Bogu, nije bilo incidenta i to je dokaz da u ovom narodu u Bosni i Hercegovini nema mržnje i da bi ljudi željeli da žive u miru. A što je dovodio harmonikaša i plaćao, kad on ima u svojoj sviti dobrog harmonikaša i mogao je on da mu zasvira kao savjetnik, da ne plaća nekog drugog, jer ionako ga plaćaju institucije Bosne i Hercegovine da ništa ne radi. Nevjerovatno je da sa jedne strane širi strah, što izaziva zabrinutost kod građana sa svojim suludim najavama i avanturističkim potezima, a onda poslije dva dana dolazi, smije se, pjeva neke pjesme. Dakle, to je jedan od pokazatelja da je čovjek izgubio razum.

Treba mu vremena da ponovo bude racionalan da se uravnoteži – kazao je Vukanović za portal “Avaza”.

Današnji novi skandal Milorada Dodika koji je u zgradu Predsjedništva BiH doveo harmonikaša te, zajedno s članovima svog kabineta i državnim ministrom Stašom Košarcem pjevao poznate hitove, na svom Twitter profilu prokomentirao je predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković.

– Manji bh. entitet je na prvom mjestu po broju umrlih od COVID-a, prvom mjestu po broju mladih koji napuštaju svoju zemlju, korupcija hara, koruptivnim kisikom ubija ljude u bolnicama. Dodik doveo harmonikaša i zapjevao. Baš brine o RS-u i građanima BiH koji žive na tom prostoru.

Borenović o Dodiku s harmonikašem: Ovo može samo čovjek koji je stvarno puk'o

“On pjevajući najavljuje neke nove ratove i stradanja? To je za ozbiljnu opservaciju. Ovo može samo čovjek koji je stvarno puk'o”, poručio je Borenović.


(Vijesti.ba)

Komentariši