Šarović: Dodik gura RS u ćorsokak i bezizlaznu situaciji

Šarović: Dodik gura RS u ćorsokak i bezizlaznu situaciji

Foto: Arhiv

Zbog dnevnopolitičkih spinova koje Milorad Dodik kreira kao bi spasio sebe i svoju poziciju on i njegov SNSD-e mogu dovesti u opasnost Republiku Srpsku, upozorava Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

On kaže da se SDS zalaže za izvorni Dejton, ali da ovo što Dodik radi sa najavama vraćanja nadležnosti Srpske, koje su on i njegov SNSD prenijeli na nivo BiH, za Republiku Srpsku može biti veoma opasno.

„Ja ne vjerujem u bilo šta od onoga što sada rade i govore iz SNSD-a. Način na koji kažu da će vratiti ove nadležnosti je potpuno neprihvatljiv bez institucija i bilo kakve pripreme“, istakao je Šarović.

On je upitao da li je uopšte moguće da se ovlaštenja na Republiku Srpsku vrate na način kako to sada pokušavaju predstaviti ljudi iz SNSD-a.

„Ako je moguće onda u redu hajde da idemo u Narodnu skupštinu RS, Predstavnički dom i Dom naroda BiH i da vidimo hoćemo li to dobiti, ili će nam se to vratiti. Ili možda Dodik misli da postoji neki treći put. Ako je tako onda mora javno reći koji je to put. Da li možda misli da je to neki put koji će Srpsku dodatno uvući u opasnost “, upitao je Šarović.

On kaže da Dodik pokušavajući da spasi sebe, u ćorsokak i bezizlaznu situaciju, gura Republiku Srpsku, saopćeno je iz SDS-a.(Vijesti.ba)

Komentariši