VUK DLAKU MIJENJA, ALI ĆUD NIKADA: NEKADA JE GOVORIO DA ĆE UBIT 100 MUSLIMANA, A SADA HAPSI PRIPADNIKE ARBIH

Adnan Herco 11/10/2021

Politika je kao igra šaha, zahtijeva strategiju, kaže srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić. Strategija je sve poznatija.

Nastoji se prikazati žrtvom, pun tolerancije, poziva na pomirenje i saradnju, nameće se kao lider Balkana, lijepo priča, ali kuje opasne planove. Ne ograđuje se od poziva za ujedinjenje u tzv. srpski svijet, niti Dodika sputava u opasnim namjerama za otcjepljenje.

Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada. Ne tako davno – javno je govorio i prijeteći poručivao kako će za jednog Srbina ubiti stotinu muslimana! Sada nalaže hapšenje pripadnika ARBiH.

Viši sud u Beogradu produžio je za još mjesec pritvor Edinu Vranju, koji je uhapšen prije mjesec prilikom ulaska u Srbiju na graničnom prijelazu Uvac. Pritvor je produžen iz istih razloga iz kojih je i određen. Kako navodi Tužilaštvo Srbije, postoji opasnost da bi okrivljeni, ukoliko bi se našao na slobodi, mogao pobjeći. A bijeg osumnjičenih ratnih zločinaca u okrilje Srbije, onih koji su činili najstrašnije ratne zločine u BiH, njima je dobro poznat.

Dok hapse one koji su se branili od velikosrpske agresije, štite ratne zločince. Planovi Srbije i nakon agresije borcima Armije RBiH dobro su poznati.

Komentariši