Turković s Nelsonom: BiH ima nedvosmislenu podrška SAD-a

Turković s Nelsonom: BiH ima nedvosmislenu podrška SAD-a

Foto: Twittera

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković razgovarala je danas s ambasadorom SAD Ericom Nelsonom i njegovom zamjenicom Deborah Mennuti.

Razmotrena je aktuelna politička situacija u BiH, s posebnim osvrtom na neophodnost punog funkcioniranja državnih institucija, nastavka rada na ustavnim i izbornim reformama, važnosti neovisnosti pravosuđa te druga značajna pitanja od zajedničkog interesa.

Ministrica Turković je tokom susreta istakla važnost aktivne i konstruktivne uloge SAD u BiH i cijeloj regiji te kontinuirane podrške Washingtona euroatlantskom putu BiH, reformama i borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala.

Bilo je govora i o borbi protiv posljedica pandemije koronavirusa te o koordinaciji i usaglašavanju stajališta u pogledu vanjske politike i ljudskih prava.

Ambasador Nelson je ponovio nedvomislenu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Bosne i Hercegovine, te reformama u interesu svih građana Bosne i Hercegovine, saopštila je ministrica Turković na svom Facebook profilu.

(Vijesti.ba)

Komentariši