Britanci podržali američke sankcije korumpiranim osobama u BiH

Britanci podržali američke sankcije korumpiranim osobama u BiH

Boris Johnson / Vijesti.ba

Ujedinjeno Kraljevstvo će snažno podržati Ameriku i ostale partnere u sankcijama protiv korumpiranih osoba u BiH. saopšteno je danas iz Ambasade Velike Britanije.

“Ujedinjeno Kraljevstvo je predano u borbi protiv korupcije u Bosni i Hercegovini, skupa sa onima koji dijele našu predanost, uključujući razmjenu informacija i jačanje i izgradnju kapaciteta. Potpuno se slažemo sa Sjedinjenim Američkim Državama i našim ostalim partnerima na temi da se radi više na promociji transparentnosti i sprečavanju korumpiranih pojedinaca da izvuku korist iz svojih kriminalnih aktivnosti te da se pruži podrška onima koji rade na iskorijenjenju korupcije”, stoji u saopštenju iz Ambasade Velike Britanije u BiH.

Naglašeno da će i partneri koristiti sankcije kada i gdje ocijene da će biti najučinkovitije, na osnovu dokaza, a bit će usmjerene prema onima koji su odgovorni za ozbiljnu korupciju.


Britanski ambasador Matthew Field je istakao da Velika Britanija blisko sarađuje sa partnerima istomišljenicima u borbi protiv korupcije i da još mnogo toga treba učiniti u Bosni i Hercegovini.
(Vijesti.ba)

Komentariši