Borenović: Ekonomska izolacija može biti pogubna za RS

Borenović: Ekonomska izolacija može biti pogubna za RS

Branislav Borenović (Foto: Arhiv)

Bilo kakva vrsta izolacije, posebno ekonomske, mogla bi biti pogubna za Republiku Srpsku, zato je prvenstveno u našem interesu da vodimo razumnu i mudru politiku, …

… čuvajući dostojanstvo i integritet Republike Srpske, ali i ne ulazeći u bespotrebne sukobe, hazarderstvo, avanturizam, kockanje sa narodom koji za cilj imaju samo prikupljanje političkih poena za dnevnu upotrebu, a dugoročno mogu biti ozbiljan problem, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović ističe da uloga vlasti, predvođene SNSD-om, treba da bude zaštita interesa građana Republike Srpske, a ne, kako kaže, provođenje bezumnih politika i vješto razrađenih lažnih sukoba sa njihovim koalicionim partnerima na nivou BiH.

– U većini slučajeva se, očigledno, interes vlasti i interes naroda ne poklapaju. Za vrijeme vlasti SNSD-a korupcija i nepotizam cvjetaju, narod odlazi i sve smo zaduženiji. Najave ekonomskih sankcija i eventualna realizacija istih su izuzetno opasne za građane Republike Srpske, dok su pripadnici vladajućeg klana svoje interese zaštitili, pribavili basnoslovna bogatstva, te na njih, za razliku od naroda, potencijalna izolacija u koju nas vode svojom nerazumnom politikom, ne može značajno uticati – ističe Borenović.

On kaže da je “interes Republike Srpske sve ono što aktuelna vlast ne može da isporuči”.

– Ne mogu korumpirani da se bore protiv korupcije, zaštitnici nepravde za vladavinu prava, pljačkaši izbora i narodne volje za poštene izbore, oni koji nas zbog svojih interesa dijele po svakom osnovu da provode unutrašnji dogovor i čuvaju stabilnost. Republika Srpska ima svoje nadležnosti garantovane Dejtonskim sporazumom i Ustavom i jedina opasnost derogiranja istih prijeti od vlasti koja bi od nas da napravi pusto ostrvo u Evropi i svijetu. Mudra, ozbiljna i politika sa dugoročnom vizijom, sve ono što ne radi ova vlast, jedini je garant napretka i razvoja Republike Srpske – poručio je Borenović.


(Vijesti.ba)

Komentariši