Sifet Podžić odbacio glasine i otkrio prave razloge odgađanja vojne vježbe

N1 BiH 05. okt. 2021

Izvor: N1

Odgađanje vojne vježbe Srbije i BiH izazvalo je reakcije političara u BiH, naročito Milorada Dodika koji je zatražio smjenu ministra Sifeta Podžića.

Nakon reakcije člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji tvrdi da ministar odbrane BiH nije imao pravo da “otkaže” vojnu vježbu Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH na Manjači kod Banjaluke, ministar Podžić demnatirao je takve navode:

Nakon netačnih informacija koje su se pojavile u pojedinim medijima želim ponoviti da vježba nije otkazana nego je odgođena isključivo zbog pogoršane epidemiološke situacije kako u BiH, tako i u Srbiji. Mali broj naših vojnika je imuniziran i jednostavno ne želim preuzeti rizik da se zaraze. Čim se epidemiloška situacija popravi vježbu ćemo normalno održati” kazao je Podžić.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je zatražio smjenu ministra odbrane u Savjetu ministara Sifeta Podžića zbog otkazivanja vojne vježbe Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH na Manjači kod Banjaluke. Iako je jučer najavljivao krivičnu prijavu protiv Podžića, Dodik je zatražio smjenu zbog nepoštovanja Ustava BiH, rekavši da je Predsjedništvo BiH nadležno za vođenje spoljne politike.

Komentariši