Radončić: Zbog naroda i države treba pomoći Izetbegoviću u partiji protiv Dodika i Čovića

Na jučerašnjoj tribini u Brčkom, gdje je u redove SBB-a svečano primljeno novih 65 mladih članova, govorio je i predsjednik Fahrudin Radončić.

On je naglasio da u prelomnim trenucima po sudbinu države, politika SBB-a dobija potpunu satisfakciju i potentnost da nakon izbora u oktobru 2022. godine, liderski povede pozitivne procese u zemlj i regionu:

– Dok se oni igraju ratnih pokliča, lažne brige o narodu i državi, rastjeruju ljude i investitore, izmišljaju izdajnike u sva tri nacionalna korpusa, a sada vide neprijatelje čak i u Vašingtonu i Briselu, SBB nudi stabilnost, razvojnu državnu viziju, normalizaciju međuentitetskih i međunacionalnih odnosa, povratak povjerenja u regionu, ali i jačanje bošnjačkog političkog faktora koji je uništen uskogrudnim vladanjem i uzurpacijom medija, tajne službe i pravosuđa.

Predsjednik SBB-a je istakao da će se Dodik odcijepiti jedino od svoje bahate i marionetske vlasti. Na kraju će jedino on biti blokiran, a Bosna i Hercegovina deblokirana i prosperitetna evropska država u NATO-u – kazao je predsjednik SBB-a.

Radončić je istakao i da se cijela država nalazi na historijskom ispitu, koji svi zajedno polažemo na način da do kraja predizborne godine dobijemo novi izborni zakon, koji garantira fer izbore i prestanak izborne diskriminacija i majorizacije sa bilo koje strane:

– Bakir Izetbegović voli da igra šah. Ovoga puta, kao lider stranke koja ima najviše mandata na državnom nivou i snosi najveću odgovornost, igra protiv nervoznog Dodika i upornog Čovića. Ideje koje smo dobili tokom susreta sa predstavnikom SAD za izbornu reformu u BiH gospodinom Palmerom,  veoma su dobra osnova za kompromis i pošten izborni zakon prema svima. Zato i pored ogromnih razlika sa Izetbegovićem, ipak – zbog naroda i države – moramo mu pomoći da ne izgubi i šahovsku partiju i Bosnu i Hercegovinu, kao stabilnu, mirnu i ekonomski prosperitenu evropsku državu. U ovakvo dramatičnoj situaciji nema mjesta za lične i stranačke sujete, nema mjesta za skrivene destruktivne namjere, ima mjesta samo za nesebični patriotizam i principijelnu toleranciju – zaključio je Radončić.

Tokom posjete Distriktu Brčko, Radončić je, zajedno sa federalnim ministrom Nerminom Džindićem, obišao pogone i menadžment veoma uspješne kompanije TMD Group, koja bilježi izvanserijske poslovne rezultate.


(Vijesti.ba)

Komentariši