Poruka Dodiku sa protesta: Procesuirati odgovorne za afere ‘Kiseonik’, ‘Maske’, ‘Respiratori’

Protest opozicije u Banjaluci na Trggu Krajina 2. oktobra 2021.

Bilo je planirano da protest bude posvećen slobodi medija, ali iz opozicionog SDS su saopštili da je protest usmjeren protiv gušenja medijskih sloboda, korupcije i brojnih afera.

Posljednji govornik na protestima opozicije u Banja Luci bio je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Šarović je pročitao zahtjeve s ovih protesta.

“Imamo tri zahtjeva. BN televizija je sinonim za slobodu, tražimo od RTRS-a da u roku od 15 dana na isti način tretira BN, kao i ATV i uključi ih na repetitoru na Kozari”, izjavio je Šarović.

Drugi zahtjev je procesuiranje odgovornih za aferu “Kiseonik”, “Maske” i “Respiratore”.

“Zahtjevamo momentalnu smjenu ministra Alena Šeranića, direktora UKC-a Vlade Đajića, kao i svih direktora zdravstvenih institucija. Kad nepravda postane zakon, otpor postane dužnost”, kazao je Šarović.

Brojne afere

Prvi se građanima okupljenim na banjalučkom Trgu Krajine obratio predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

U svom govoru predsjednik PDP-a pomenuo je aktuelne političke afere koje potresaju bh. entitet Republiku Srpsku.

“Nikome da više ne smije da padne na pamet da kupuju respiratore za 15 hiljada i da ih prodaju narodu za 150 hiljada. I da im više ne padne napamet da guše vlastiti narod”, kazao je Borenović.

Protest protiv korupcije i brojnih afera

Na Trgu Krajine u Banjoj Luci održava se protest opozicije pod motom “Stop gušenju! Za slobodnu srpsku”, koji su organizovale opozicione stranke bh. entiteta Republika Srpska.

Bilo je planirano da protest bude posvećen slobodi medija zbog toga što bijeljinskoj BN televiziji javni servis RTRS nije omogućio digitalni signal.

Međutim, iz opozicionog SDS su saopštili da je protest usmjeren protiv gušenja medijskih sloboda, korupcije i brojnih afera.

Među njima i posljednja koja se tiče kiseonika u zdravstvenim ustanovama, koji nabavljaju firme bez potrebnih dozvola. IZVOR: AL JAZEERA

Komentariši