SBiH: O čemu negator genocida Dodik hoće dogovor?

SBiH: O čemu negator genocida Dodik hoće dogovor?

Semir Efendić / Vijesti.ba Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik na sastanku u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, između ostalog je rekao: “Ja hoću dogovor, učinimo sve da ne dođe do disolucije BiH”.

U reakciji iz Stranke za BiH pitaju “o kakvom dogovoru govori negator genocida i čovjek koji svakodnevno prijeti disolucijom Bosne i Hercegovine?”

– Je li Dodik želi da se dogovorimo o tome da nije bilo genocida, da nije prilikom agresije protjerano i raseljeno preko 1 milion građana Bosne i Hercegovine? Dodik koristi svaku priliku da vrijeđa Bošnjake i naziva ih konvertitima. Da li je Dodik rekao uvaženom gostu i prijatelju Bosne i Hercegovine da je zabranio bosanski jezik u manjem bh. entitetu, da odlikuje koljače i ubice? Poduga je lista uvreda koje svakodnevno Dodik priređuje svima koji se bore za opstanak multietničke i multikulturalne Bosne i Hercegovine, navode iz SBiH.

Dodaju da su narod republike Turske i predsjednik Erdogan uvijek bili prijatelji svim građanima i narodima Bosne i Hercegovine, a Dodik ponižava jedan od tih naroda.

– U svojim licemjernim nastupima jedino mu se može vjerovati da želi disoluciju Bosne i Hercegovine i na sve načine pokušava ostvariti ono što se nije moglo genocidom i agresijom, zaključuju iz SBIH.

(Vijesti.ba)

Komentariši