Gebelsovska propaganda: Promocija negiranja genocida danas u Beogradu

Gebelsovska propaganda: Promocija negiranja genocida danas u Beogradu

Sedam članova tzv. Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine održaće danas u Beogradu konferenciju za novinare.

Na konferenciji će biti predstavljen Izvještaj, a novinarima će se, između ostalih, obratiti predsjednik Komisije Gideon Greif.

Radi se izvještaju koji je pun sramnih manipulacija istinom koji služi negiranju genicida. Ipak za njegovu promociju plodno tlo nađeno je u Srbiji, baš kao što su utočište u njoj našli brojni ratni zločinci u bijegu od pravosudnih institucija.

Menachem Z. Rosensaft, potpredsjednik Svjetskog jevrejskog kongresa nedavno je govoreći o ovom tzv. Izvještaju, naveo da je to dokument koji zaslužuje da bude poslan na smetljište historije i primjer je demonstracije moralnih propusta pojedinaca – poslovično “korisnih idiota”, koji su se uključili u negiranje i izvrtanje činjenica o genocidu.

– Na više od 1.000 stranica, ovaj izvještaj smišljeno odbacuje ili zanemaruje nalaze niza međunarodnih sudova, uključujući ne samo ICTY, nego i Međunarodni sud pravde u Hagu, da su pokolj oko 8.000 Bošnjaka, tj. bosanskih muslimana – muškaraca i dječaka u gradu Srebrenici i okolini u julu 1995., počinjen od strane paravojnih jedinica bosanskih Srba i istovremena prisilna deportacija više od 25.000 bošnjačkih žena, djece i starijih muškaraca predstavljali – genocid, navodi Rosensaft.

On dodaje da Izvještaj u više navrata navodi Bošnjake kao agresore, a bosanske Srbe kao žrtve u prekrajanju historije koje podsjeća na ministra propagande Trećeg Reicha Josepha Goebbelsa i njegova opravdanja nacističke Njemačke za antisemitizam.

Cijelu analizu Menachem Z. Rosensaft pročitajte OVDJE.

(Vijesti.ba)

Komentariši