Bećirović nakon sastanka sa Schmidtom: BiH ima snažne prijatelje

Bećirović nakon sastanka sa Schmidtom: BiH ima snažne prijatelje

Foto: Vijesti.baDelegat u Domu naroda BiH i potpredsjednik SDP-a Denis Bećirović objavio je večeras kao se sastao sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom.

Bećirović je naveo da je nakon veoma sadržajnog i prijateljskog razgovora sa visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom i gradonačelnicom Sarajeva Benjaminom Karić zajednički prošetali i razgovarali sa građankama i građanima Sarajeva.

– Zajednički moramo vraćati optimizam, pozitivnu energiju i nadu u našu domovinu i učiniti sve što je u našoj moći da što prije postanemo punopravni članovi EU i NATO-a. Nepokolebljivo vjerujem u evropsku i evroatlantsku budućnost Bosne i Hercegovine. Čvrsto vjerujem u dobre ljude, napisao je Bećirović.

Dodao je da ne vjeruje u rasističke teorije o dobrim i lošim narodima.

– Građani i narodi Bosne i Hercegovine (Bošnjaci, Srbi, Hrvati i Ostali) zaslužuju izgradnju ere mira, stabilnosti, sigurnosti i razvoja. Na putu prema evropskoj budućnosti trebamo što prije raskrstiti sa zločincima i šovinistima. Nesreća u Bosni i Hercegovini nije domaći već uvozni “proizvod”, naveo je Bećirović i dodao:

– Sve tragedije u Bosni i Hercegovini su kreirane, podsticane, pokrenute i vođene izvan granica naše države. Vrijeme je da se okrenemo jedni drugima i da svi shvatimo da nam je i sreća i nesreća zajednička.  Zbog naše djece birajmo zajedničku sreću za sve dobre ljude u Bosni i Hercegovini.

On je naveo da Bosna i Hercegovina ima snažne prijatelje širom Evrope i svijeta, “ali se i mi u Bosni i Hercegovini moramo potruditi da zajedno sa našim prijateljima mijenjamo stanje u zemlji”

– “Uistinu Bog ništa ne mijenja u jednom narodu dok se sam narod ne promijeni”. Vrijeme je da se mijenjamo.  Glupost je misliti da će se EU prilagođavati standardima koji trenutno važe u Bosni i Hercegovini. Vrijeme da se mi prilagođavamo evropskim standardima, napisao je Bećirović.


(Vijesti.ba)

Komentariši