BURSAĆ: DODIK JE NAŠA NAJVEĆA ELEMANTARNA NEPOGODA

Emrah Fejzović 13/08/2021

– Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ne želi dati saglasnost za angažman helikoptera Oružanih snaga BiH, te požari tako jedu našu zemlju. Da je samo ovo uradio u svojoj političkoj karijeri, Milorad Dodik bi u bilo kojoj zemlji svijeta završio u zatvoru jer svojom odlukom direktno ugrožava ljudske živote i imovinu građana zemlje čiji je najviši funkcioner, napisao je u najnovijoj objavi Dragan Bursać, novinar i kolumnista iz Banje Luke.

Ostatak njegove objave prenosimo u cijelosti:

Zamislite vi samo profil osobe koja svjesno i namjerno dopušta uništavanje svoje zemlje. Zamislite vi kakav nitkov moraš biti da bi radio to što radiš? I još gore, zamislite vi samo šta je takva osoba u stanju raditi u budućnosti.

Meni je kao čovjeku teško i ne mogu da vjerujem da smo dobili još jednog Radovana Karadžića ili Ratka Mladića tu gdje jeste.  Ponajviše mi je teško što srpski naord u BiH ćutke prihvata ovakvu personu i dopušta joj da bruka cijeli jedan narod.

I sad na karaju zamislite situaciju u kojoj umjesto Jablanice gore dijelovi laktaške ili banjalučke opštine i zasmilite da druga dva člana Predsjedništva ne daju saglasnost za podizanje protivpožarnih helikoptera? Ne možete? Naravno da ne možete  ni zamisiti!

E o tome se ovdje radi! Ovo nije pitanje politike nego elementarne, bazične ljudskosti. A Dodik toga nema i zato mora da ide! Zauvijek! On je naša najveća elemantarna nepogoda!

Komentariši