Messi predstavljen u PSG-u: Igraću s najboljim igračima na svijetu

Messi je u utorak potpisao dvogodišnji ugovor s francuskim prvoligašem, uz opciju produženja na treću godinu.

Messi se zahvalio upravi PSG-a na tome što su "brzo i lako sve riješili", te je dodao da je sretan što je u ambicioznom klubu (EPA)
Messi se zahvalio upravi PSG-a na tome što su “brzo i lako sve riješili”, te je dodao da je sretan što je u ambicioznom klubu (EPA)

11 Aug 2021

Argentinska fudbalska zvijezda Lionel Messi predstavljen na današnjoj konferenciji za medije kao novi član francuskog Paris Saint Germaina (PSG), prenosi Anadolija.

On se u društvu predsjednika PSG-a Nassera Al-Khelaifija obratio novinarima na stadionu Park prinčeva u Parizu i tom prilikom poručio kako je uzbuđen zbog novog poglavlja u svojoj karijeri.

“Bilo je emotivno. Sve se mijenjalo iz dana u dan, bilo je pregršt emocija. Niko nije bio spreman na to. Ali sam uzbuđen zbog novog poglavlja u mojoj karijeri”, poručio je Argentinac.

Dodao je kako jedva čeka upoznati navijače i igrati s Mbappeom i Neymarom.

“Veoma sam sretan. Ludo je. Igraću s najboljim igračima na svijetu i to je uvijek dobro”, poručio je.

Spreman se boriti za trofeje

Zahvalio se upravi PSG-a na tome što su “brzo i lako sve riješili”, te je dodao da je sretan što je u ambicioznom klubu i spreman je boriti se za sve trofeje.

“Želim nastaviti s osvajanjem titula i zbog toga sam došao. Hvala Parižanima za doček, bilo je ludo”, poručio je Messi.

Prvi čovjek PSG-a Al-Khelaifi je izjavio da je ovo historijski dan za svjetski fudbal.

“Svi znaju Lea – on je jedini fudbaler koji je osvojio šest Zlatnih lopti. To će biti vrlo uzbudljivo za naše navijače i ljubitelje fudbala širom svijeta”, rekao je Al-Khelaifi.

Dvogodišnji ugovor s PSG-om

Messi je u utorak potpisao dvogodišnji ugovor s francuskim prvoligašem, uz opciju produženja na treću godinu.

Stotine navijača PSG-a okupilo se jutros ispred stadiona u francuskom glavnom gradu Parizu kako bi dočekali najveće pojačanje u istoriji kluba.

Argentinac je nakon 21 godine provedene u Barceloni morao napustiti katalonski klub, koji se našao u finansijskim problemima. Navodno je bio postignut dogovor o njegovom ostanku na Camp Nou, ali su iz kluba u prošli četvrtak objavili da “finansijske i strukturne prepreke” znače da se dogovor ne može realizovati, zbog čega je Messi otišao kao slobodan igrač.IZVOR: AGENCIJE

Komentariši