KOMŠIĆ: DA JE NEPRIJATELJ USPIO ZAUZETI IGMAN, PITANJE JE DA LI BISMO MI SAD OVDJE STAJALI I RAZGOVARALI

Aldin Tiro 04/08/2021

U Memorijalnom centru na Kovačima večeras je predsjedavajući Predsjedništva BiH, a povodom godišnjice obilježavanja odbrane Igmana kazao da je ovo period kada treba da se sjetimo svih koji su dali svoj život da bi mi danas živjeli slobodno.

  • Jasno je kako vrijeme prolazi da lagano sjećanja blijede, nova generacija je tu. Odbrana Igmana kao strateški važnog vojnog objekta, ne samo planine, jer je čuvao ulaz u Sarajevo. Da je neprijatelj u tom trenutku uspio da zauzme cijeli Igman veliko pitanje je šta bi bilo ne samo sa Sarajevom, nego i BiH i veliko je pitanje li bismo mi danas ovdje bili u prilici da stojimo i razgovaramo. Ovo je prilika da se sjetimo svih ljudi koji su dali svoj život i zdravlje da bismo mi danas živjeli u slobodnoj državi – kazao je Komšić.

Kada su u pitanju skandalozni i pomalo komični nastupi Milorada Dodika, Komšić je kazao da je to očekivano od čelnika SNSD-a.

  • Dodik je pritisnuo opoziciju, on tamo dođe, ciči, pišti i vrijeđa BiH. Vučić to smiruje, promijeni mišljenje, pa će se sastati sa Schmidtom i vratiti se svojim aktivnostima. Ništa nije neočekivano od Dodika. Umjesto da se posveti radu za građane i RS u koje se toliko zaklinje, a i sve građane BiH jer je položio zakletvu da će to uraditi. Čovjek sebi postavi pitanje čemu sve to, ali, nažalost, već treću godinu mandata gledamo isti scenarij po ne znam koji put, nadam se i da je posljednji – zaključio je Komšić.

Komentariši