ŽELJKO KOMŠIĆ NA 10. KONGRESU SVJETSKOG SAVEZA DIJASPORE : “ZNANJE I ISKUSTVO KOJE STE STEKLI U INOSTRANSTVU VEOMA JE VAŽNO DA PRENOSITE NA MLAĐE NARAŠTAJE KOJI I DALJE ŽIVE U BIH”

Željko Komšić na 10. kongresu Svjetskog saveza dijaspore : “Znanje i iskustvo koje ste stekli u inostranstvu veoma je važno da prenosite na mlađe naraštaje koji i dalje žive u BiH”

03 Jula. 2021

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH učestvovao je danas na 10. kongresu Svjetskog saveza dijaspore.

U svom obraćanju kazao je da Bosanskohercegovačka dijaspora predstavlja našu državu u cijelom svijetu.

-Vi ste naši najbolji ambasadori. Vaši stavovi o trenutnom stanju u BiH daleko se čuju i utiču na kreiranje javnog mnijenja država u kojima sada živite. Stoga je važno prenijeti im pravu poruku, a to je da je BiH država koja ima svoju historiju, kulturno nasljeđe, tradiciju i običaje koje njegujemo vijekovima, kao i budućnost – rekao je on.

Posebno je naglasio da je suverenitet i teritorijalni integritet BiH neupitan i da nikakvo prekrajanje granica niti cementiranje još većih etničkih podjela neće se dozvoliti.

-Vaša podrška u ovoj borbi nam je neprocjenjiva – kazao je Komšić.

Podrška dijaspore također znatno doprinosi ekonomskoj stabilnosti i napretku u BiH, jer je ključna grupa za razvoj turizma, trgovine i pokretanja novih investicija, a time i za povećanje novih radnih mjesta.

-Ova manifestacija okuplja uspješne poslovne ljude, akademike, profesore, znanstvenike, i umjetnike iz regiona, Evrope i svijeta, te unosi optimizam za bolju budućnost. Znanje i iskustvo koje ste stekli u inostranstvu veoma je važno da prenosite na mlađe naraštaje koji i dalje žive u BiH – istakao je Komšić .

(Kliker.info-Hayat)

Komentariši