Košarkaške reprezentativke BiH dočekane na sarajevskom aerodromu

Košarkaške reprezentativke Bosne i Hercegovine, koje su na Evropskom prvenstvu osvojile peto mjesto, dočekane su na sarajevskom aerodromu.

Košarkaške reprezentativke Bosne i Hercegovine, koje su na Evropskom prvenstvu osvojile peto mjesto, dočekane su na sarajevskom aerodromu. Svečani prijem bit će i u gradskoj Vijećnici, budući da su ostvarile najveći uspjeh u povijesti košarke te zemlje. Rezultat je značajan i zbog činjenice da ženska košarkaška reprezentacija nije učestvovala na velikim takmičenjima od 1999. Osvojenim petim mjestom u Španiji i Francuskoj, osigurale su učešće u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koje se igra sljedeće godine u Australiji.27 Jun 2021

Mujanović: Obećavam, ovo nije posljednji uspjeh

Mujanović: Obećavam, ovo nije posljednji uspjeh

Foto: KS BiHNakon velikog uspjeha i osvajanja 5. mjesta na EP za košarkašice, reprezentativke BiH su se danas vratile u Sarajevo.

Mujanović: Snaga ovih djevojaka je zajedništvo, obećavam da ovo nije posljednji uspjeh

“Hvala vam svima što ste došli u ovolikom broju. Curama sigurno znači jer je ovo prvi veliki rezultat koji su napravile, ali nije posljednji, to vam obećavam”, kazala je u današnjem obraćanju medijima Razija Mujanović, menadžerica košarkaške reprezentacije BiH.

“Snaga naših djevojaka je to zajedništvo. Kako uvijek kažem da ne volim puno pričati, nego da rezultati sami kažu”, dodala je.

Lojo: Trudit ćemo se da u budućnosti bude još dobrih rezultata

“Želim da još jednom čestitam djevojkama i svima nam poželim sreću u narednom periodu i da skupa stvaramo bolje rezultate”, kazala je Mujanović.

Goran Lojo, selektor reprezentacije je kazao da su novi izazovi pred nama.

“Predstoje nam novi izazovi, trudit ćemo se da u budućnosti bude još dobrih rezultata”.

Gajić: Jedva smo čekale da dođemo kući!

“Nas na prvenstvu nije bilo 22 godine, najbolji rezultat do sada je bila jedna pobjeda. Sada smo odigrali šest utakmica i pobijedili 4”, dodao je.

Marica Gajić je izvrsnim partijama na Eurobasketu kroz grupnu fazu nosila Zmajice do historijskog uspjeha.

Nakon koferencije za medije u Vijećnici, govorila je i za BHT.

“Nakon 50 dana priprema i tog prvenstva, jedva smo čekale da dođemo kući da proslavimo ovaj uspjeh i da konačno dobijemo taj osjećaj veličine ovog uspjeha. Ne možemo ga imat ikada nismo sa svojim ljudima, ljudima koji su nas dočekali. Oov je nevjerovatno“, rekla je Gajić.

Još jednom je nakon toga istakla da niko nema srce kao ovaj tim naše reprezentacije.

“Niko nema srce kao ove dvjevojke, kao moj tim. Jako sam ponosna na svaku djevojku i oduševile su me na Eurobasketu. Pokazale su svima koji su imali i najmanju sumnju u njihov kvalitet, da su izuzetno kvalitetne igračice.”

Na pitanje hoće li biti dovoljno dresova za svu djecu koja su dočekala Zmajice ispred Vijećnice, Gajić je rekla:

“To ću morati popričati s ljudima iz Saveza da nam naprave malo više dresova. Uvijek mi je drago da se družim sa djecom, da im budem uzor… To mi je najdraže.”

Benjamina Karić: Hvala vam, ovako se voli država!

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, čestitala je bh. košarkašicama na historijskom uspjehu. Poručila je kako su dokazale da je “Sarajevo grad sporta, a BiH država vrhunskog sporta”.

“Hvala vam što nas učinili ponosnim. Hvala vam što ste za ovu zemlju učinili više od bilo kojeg političara u ne znam koliko godina. Danas vam se ne obraćam kao političarka ni gradonačelnica već kao Sarajka čije ste srce ispunili radošću. Ispunili ste srca radošću i građana od mora do Drine, do Une do Save. Ovako se voli domovina, država BiH i ovako se svojim trudom i iskrenim radom postiže uspjeh. Neka svi vaši putevi budu posuti srećom, neka vas prati sve ono najljepše. Ova pobjeda i ovaj uspjeh je samo vaš. Čuvajte ga, radujte se i vrijedno radite za naredne uspjehe. Vaša želja je bila da sve ono što bi bilo pripremljeno za današnji svečani doček uputimo na adresu Košarkaškog saveza kako bi osnažili mlade košarkaše i košarkašice. Poslušali sam vas i rebalansom budžeta ide sve Savezu kako bi napravili nešto pozitivno i ispravili grešku koja je prema vama počinjena prije odlaska na prvenstvo”, kazala je Karić.

Ispred sarajevske Vijećnice okupili su se i građani koji su dočekali “Zmajice” velikim pljeskom, pjesmom i povicima “Vi ste ponos države!”.

Nakon svečanog dočeka i obraćanja medijima u sarajevskoj Vijećnici, bh. košarkašice su se uputile na balkon Vijećnice odakle su pozdravile okupljene građane koji su im aplaudirali.


(Vijesti.ba)

Komentariši