Mujanović: Rekli su da nam cilj bude da se ne obrukamo, a BiH je među šest najboljih – Jones: Učiniti zemlju ponosnom – to je nevjerovatno iskustvo

Jones: Učiniti zemlju ponosnom – to je nevjerovatno iskustvo

Jones: Učiniti zemlju ponosnom – to je nevjerovatno iskustvo

Foto: SCSport

Jonquel Jones je danas sa 34 poena nosila BiH do trijumfa nad Švedskom, kojim su Zmajice osigurale nastup na kvalifikacionom turniru za Svjetsko prvenstvo.

Tako je BiH okončala nastup na Eurobasketu na kojem će na kraju biti među šest najboljih selekcija, a Jones se obratila javnosti na konferenciji za medije poslije meča.

“Samo smo željele izaći na teren i biti agresivne. Imale smo jedinstvenu priliku i uspjele smo da dođemo do kvalifikacionog turnira za Svjetsko prvenstvo prvi put u historiji države. Počele smo jako utakmicu, igrale snažno napadački i uradile stvarno dobar posao. Ponosna sam na ovaj tim”, rekla je Jones nakon meča.

O iskustvu igranja Eurobasketa, Jones je rekla:

“Ovo je nevjerovatno iskustvo, navijači su bili vrhunski, pripreme su bile odlične, naše je bilo samo da izađemo na teren i da igramo. Nivo ponosa kojeg navijači ovih reprezentacija posjeduju je nevjerovatan, sretna sam što sam dio ovog svega”, dodala je sjajna košarkašica s Bahama.

Za kraj je istakla i kako joj je drago da su saigračice i ona učinile narod u BiH ponosnim.

“Da, nevjerovatno je. Košarka mi je otvorila mnoga vrata i prilike, igrala sam u Francuskoj i Španiji protiv najboljih igračica na svjietu, takmičiti se i pobijediti. Učiniti zemlju ponosnom – to je zaista nevjerovatno iskustvo i kao što sam rekla, sretna sam da sam dio svega ovoga”, zaključila je Jones.


(Vijesti.ba / SCsport)

Mujanović: Rekli su da nam cilj bude da se ne obrukamo, a BiH je među šest najboljih

Mujanović: Rekli su da nam cilj bude da se ne obrukamo, a BiH je među šest najboljih

Foto: FIBA

Tim-menadžer ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Razija Mujanović poslala je poruku navijačima putem Facebooka nakon velikog uspjeha našeg tima na Eurobasketu.

“Bosna i Hercegovina je među šest najboljih na FIBA Women's EuroBasket ! Idemo naredne godine u Australiju da se borimo za plasman na Svjetsko prvenstvo!”, poručila je Mujanović.

“Za Valensiju me vežu posebne emocije, ovdje se osjećam kao kod kuće. Ovdje smo moj pokojni trener Miki i ja ispisali historiju ženske košarke. Sinoć sam sanjala da je na tribinama i da nas gleda. Ova pobjeda je za tebe treneru i za sve vas koji nas pratite od prvog dana.

Prije odlaska na pripreme imala sam žustre rasprave sa prijateljima iz svijeta košarke. Rekli su mi da je uspjeh što smo se plasirali i da nam treba biti cilj da odemo i da se ne obrukamo.

Rekla sam im da ova ekipa i ja nemamo takav mentalitet. Ako ćemo ići sa bijelom zastavom, onda bolje da ostanemo kući i gledamo utakmice preko TV ekrana. Rekla sam im, ako idemo, onda idemo sa mislima da svakoga možemo pobjediti. Ako idemo, onda idemo da se borimo i da nas na kraju utakmice nagrade aplauzom i ovacijama. Ako idemo, onda idemo da nakon utakmice izađemo uzdignute glave sa parketa bez obzira na rezultat.

Otišli smo, a dalje znate..
Radujte se, idemo daljeeee! Volim te Bosno i Hercegovino”, poručila je Mujanović.

(Vijesti.ba)

Komentariši