Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić, uz fotografiju naslovne strane beogradske ‘Politike’, poručio je na Twitteru kako o genocidu u Srebrnici nema nikakve diskusije.

Suljagić reagovao na istupe srbijanskih političara povodom izglasavanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u parlamentu Crne Gore (Arhiva)
Suljagić reagovao na istupe srbijanskih političara povodom izglasavanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u parlamentu Crne Gore (Arhiva)

21 Jun 2021

Nakon usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u skupštini Crne Gore visoki srbijanski državni dužnosnici iznosili su javno svoje negodovanje, a jedan od najglasnijih bio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Takvo ponašanje srbijanskih političara „isprovociralo“ je reakciju direktora Memorijalnog centra Srebrenica Emira Suljagića koji je na svom Twitter profilu napisao:

“Uvjerenje srpskih elita da je 25 godina kasnije bilo šta u vezi sa Srebrenicom podložno debati i da, štaviše, Srbija ima neko mjesto u toj debati, dokaz je dubinske fašizacije ne samo političkog, medijskog i akademskog establišmenta. Ukratko: zabole nas šta vi prihvatate ili ne”, nedvosmisleno je svoj stav iznjio Suljagić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je, povodom nedavno usvojene Rezolucije o Srebrenici u Skupštini Crne Gore, da sve što su uradili uradili su protiv vitalnog interesa srpskog naroda, stavljajući mu tako žig genocida, izvijestio je Tanjug.

Vučić: Sve urađeno protiv interesa srpskog naroda

Vučić je, u izjavi medijima, kazao da u poslednjih godinu i po dana svakoga dana sluša optužbe kako se Srbija nekome miješa u unutrašnje odnose.

“Je li ta Srebrenica u Crnoj Gori? Kakve veze Srebrenica ima sa Crnom Gorom? Što se oni mešaju u nečije tuđe odnose? Ko smo mi da danas arbitriramo između Turske i Jermenije, ili Nemaca i kog god hoćete napadnutog naroda u Drugom svetskom radu“, upitao je on.

Vučić je kazao da je Skupština Crne Gore sve sto je uradila uradila protiv vitalnog interesa srpskog naroda.

“Reagovali smo mirno, nijednu uvredljivu reč nismo upitili. Daleko im lepa kuća. Mene zanima da našem narodu, a ja sam predsednik Srbije u kojoj živi najveći broj Srba, posebno onom u regionu, kažem da podigne glavu.”IZVOR: AGENCIJE

Komentariši