ŠEFIK DŽAFEROVIĆ: SVAKO KO UGROŽAVA ŽIVOTE PACIJENATA MORA BITI ODGOVORAN PRED ZAKONOM









Plasiranje neprovjerenih i nepotkrijepljenih tvrdnji u vezi sa odgovorom zdravstvenih institucija na pandemiju koronavirusa, a kojem svjedočimo proteklih dana u bh. javnosti, predstavlja neodgovorno ponašanje prije svega prema pacijentima i njihovim porodicama kao i ljekarima koji se bore za njihove živote”, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

U saopćenju se navodi da, u trenutku kada ulazimo u drugu godinu nezapamćene krize, širenje špekulacija s ciljem unošenja nemira i podrivanja povjerenja u zdravstvene institucije može imati koban efekat za sve nas.

Dodaje se da takvom društveno neodgovornom ponašanju treba stati ukraj. Zdravstvene institucije imaju zakonsku nadležnost, obavezu i profesionalnu osposobljenost da iznose tačne podatke o stanju u COVID odjeljenjima, što one i čine.

“Tako je Zavod za javno zdravstvo objavio juče informaciju da je najniža stopa smrtnosti u državi u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i Kantonu Sarajevo. To izravno demantira dezinformacije o radu KCUS-a.

Sistemsko širenje dezinformacija i teorija zavjera u svim državama predstavlja neprihvatljivo i kažnjivo ponašanje, naročito u vremenu pandemije. Svako ko u ovakvoj situaciji radi političkih razloga svjesno širi dezinformacije i paniku, ugrožava živote pacijenata, i mora biti odgovoran pred zakonom”, navodi se u saopćenju.

(Kliker.info-Fena)

1 komentar

  1. ISTRAZIVAC

    Dakle srpsko-hrvatski agresor pokusava da izazove nerede i haos u Sarajevu bas kao i 2014…..Jer da se radi o gradjanima BiH sigurno nebi izostavili Facebook vladu KS, koja snosi najvecu odgovornost za smrt Sarajlija…… Dakle srpsko-hrvatski zlocinci preko svojih sluga “trojke” SDP-NS-NiP i Scepe Radojice Radoncica zele da maltretiraju i Terorisu Sarajlije kao i 2014, kao i 90-tih…… Gradjani Sarajeva ne nasjedajte na ova zlocinacka poturanja, jer oni za cilj imaju da sto vise Sarajlija pobiju i da Sarajevo i Sarajlije Terorisu kao sto su radili 90-tih te 2014………… Svi mi znamo da Kantoni imaju jednake nadleznosti za nabavku vakcina kao i FBiH, dakle nikakve… ali to nije dovoljno srpsko-hrvatskom agresoru da poziva gradjane FBiH da ruse ionako nepopunjenu Vladu FBiH a znamo ko to i koci….. Ko koci formiranje nove Vlade FBiH, pa isti oni koji pozivaju na njeno rusenje odnosno srpsko-hrvatski agresor sa svojim slugama SDP-NS-NiP i Scepo Radojica Radoncic te ove odmetnike koji pozivaju da se izadje na ulice da se rusi, pali, blokira, Terorisu Sarajlije…..Gradjani ne nasjedajte ili izaci na kontra miting pa ove srpsko-cetnicke isprdke najuriti iz Sarajeva…..

Komentariši