SAFET SUŠIĆ OSTAJE SELEKTOR

SAFET SUŠIĆ OSTAJE SELEKTOR N.S.BiH

EKSKLUZIVNO Safet Sušić ostaje selektor: Sretan sam što sam imao podršku svih ljudi…

09.07.2014.

Kako saznaje "Dnevni avaz",  Safet Sušić ostaje selektor nogometne reprezentacije BiH naredne dvije godine.

 

Safet Sušić je odahnuo. U prvoj izjavi nakon postizanja dogovora o potpisu novog ugovora s Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine, novi-stari selektor naše reprezentacije, istakao je da je sretan što je Izvršni odbor naše kuće fudbala u rekordnom roku riješio njegovo pitanje.

– Puno mi znači to što je ova situacija riješena, da ne moram razmišljati o tome gdje ću dočekati sljedeću sezonu. Jako sam sretan što sam imao podršku svih ljudi u Izvršnom odboru i što su svi bili za to da se saradnja nastavi. Drago mi je što su prepoznali ozbiljnost našeg rada u reprezentaciji – rekao je u izjavi za “Dnevni avaz” Sušić.

Pape će u kvalifikacije, koje počinju za dva mjeseca utakmicom protiv Kipra, krenuti s ciljem da selekciju BiH odvede na Evropsko prvenstvo 2016. godine.

– Biti prvi ili drugi u grupi nije bitno. Važno je otići na Euro. Sve drugo bilo bi veliki neuspjeh. Ove godine imamo četiri teške utakmice, protiv Kipra, Velsa, Belgije i Izraela i neće biti nimalo lako, ali siguran sam da smo kadri ove godine ostvariti solidnu zalihu za sljedeću – istakao je Sušić.

 

Lihtenštajn zagrijavanje za Kipar
 
 Nakon postizanja dogovora s Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine, novi-stari selektor našeg tima Safet Sušić otkrio nam je da će prvu utakmicu nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu naš tim igrati protiv Lihtenštajna.
 
Taj susret, koji će se igrati početkom septembra, vjerovatno u BiH, bit će uvod u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016. godine, koje će naša selekcija otvoriti 9. septembra susretom protiv Kipra na našem terenu.
 
– Ranije se raspravljalo o tome, ali ja nisam mogao ništa reći, jer nisam znao hoću li ostati selektor. Ali sada je i to završeno. Lihtenštajn će biti adekvatan protivnik, jer nam teži u tom periodu ne treba – rekao je Sušić.

Kako saznajemo, Pape je ranije danas članovima Odbora predočio izvještaj o kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. i samom nastupu u Brazilu, a nakon čega  je počela rasprava o njegovom sadržaju. Nakon toga, počeli su razgovori o mogućnosti da Pape ostane na klupi i u ciklusu za Euro 2016. u Francuskoj.
 
Iako je dan uoči sjednice procurila informacija da je protiv njega podnesena krivična prijava za zloupotrebu položaja i ovlaštenja i sklapanje štetnog ugovora, predsjednik NSBiH Elvedin Begić vodi sjednicu, na koju je došao sa zakašnjenjem od pola sata.


Prije same sjednice medijima su se nakratko obratili Safet Sušić, zatim predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske te član Izvršnog odbora NSBiH Mile Kovačević i Josip Bevanda, također član IO NSBiH.

Komentariši