MLADEN IVANKOVIC LIJANOVIC: NIJE RAZGOVARANO O KONKRETNIM KADROVSKIM RJESENJIMA

 

Idemo sami u implementaciju vlasti, odnosno završetak procesa izbora u Dom naroda Federacije BiH, izbora izvršne vlasti, konstituiranja Vlade FBiH, kaže Ivanković Lijanović

image Ivanković Lijanović: Nadamo se da ćemo za tjedan dana imati Vladu FBiH

 

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH, Stranka demokratske akcije (SDA), Hrvatska stranka prava (HSP) i Narodna stranka Radom za boljitak odlučile su pristupiti implementaciji izbornih rezultata konstituiranjem domova Parlamenta Federacije, izborom predsjednika i dva potpredsjednika te Vlade Federacije BiH, saopćeno je danas nakon sastanka lidera ove četiri stranke u Sarajevu. 

Na sastanku je konstatirano da su HDZ BiH i HDZ 1990 odbili da se pridruže ovom bloku, a odbili su i prijedlog predsjednika SDA Sulejmana Tihića o principima raspodjele hrvatskih pozicija u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

– Prema tome, kazali smo da idemo sami u implementaciju vlasti, odnosno završetak procesa izbora u Dom naroda Federacije BiH, izbora izvršne vlasti, konstituiranja Vlade FBiH, dakle zaokruživanje vlasti na nivou Federacije BiH, a nakon toga i na nivou države Bi, izjavio je večeras nakon sastanka predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović.

Po njegovim riječima, najvjerovatnije će u srijedu i četvrtak biti sazvane sjednice Zastupničkog i Doma naroda Parlamenta FBiH.

On je kazao da na današnjem sastanku nije razgovarano o konkretnim kadrovskim rješenjima.

Na novinarsko pitanje kada se može očekivati formiranje vlasti, odgovorio je: „Mi se nadamo da ćemo za tjedan dana imati Vladu Federacije BiH“. 

 

Komentariši