RADMANOVIC: ISPRAVITI GRESKE U DODJELI KONCESIJA ZA MINI HIDROCENTRALE

RADMANOVIĆ: ISPRAVITI GREŠKE U DODJELI KONCESIJA ZA MINI HIDROCENTRALE Ispis
 11.04.2009.godina

nebojsa_radmanovic_uska.jpg

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović rekao je jučer u Šipovu da je sa predstavnicima ove opštine dogovoreno da budu ispravljene greške u vezi sa dodjelom koncesija za mini hidrocentrale, …

… ističući da bi u rješavanju tih problema pomoć trebalo da pruži Vlada Republike Srpske (RS).

Radmanović je zamjerio prethodnoj lokalnoj vlasti što je malo pažnje poklanjala razvoju ove opštine, koja ima uslove da u kratkom periodu izađe iz kruga nerazvijenih.

Načelnik opštine Šipovo Dušan Malinović rekao je da je ulaganje u izgradnju mini hidrocentrala velika šansa te opštine, na čijem području ima pet rijeka.

"Dogovorili smo s Vladom da se koncesije dodijele samo ozbiljnim partnerima koji su spremni da investiraju", istakao je Malinović.

Rukovodstvo opštine sa Malinovićem na čelu predstavilo je Radmanoviću i ministru pravde RS Džerardu Selmanu projekte koji bi trebalo da doprinesu oživljavanju privrede u ovoj opštini. To su projekti za pokretanje proizvodnje u preduzećima gdje je loše provedena privatizacija, a najveći potencijal je u hidrologiji.

Očekuje se pomoć Vlade i Investiciono-razvojne banke RS za realizaciju turističkih projekata, jer opština Šipovo obiluje prirodnim ljepotama.

Biznis.ba / Srna

Komentariši