TIHIC: ODBIJANJEM NACRTA ZAKONA O DRZAVNOJ IMOVINI PRODUZENA AGONIJA

Tihić: Odbijanjem nacrta zakona o državnoj imovini produžena agonija Ispis E-mail
11.03.2009.godina
Image
Predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić izjavio je danas u Brčkom da je odbijanjem ponuđenog nacrta zakona o državnoj imovini samo produžena agonija u rješavanju problema zbog čijeg postojanja štetu trpe i BiH i svi njeni dijelovi.

"Samo je trebalo da se uradi ono što je `prudska trojka` dogovorila u Sarajevu, o čemu smo informisali predsjednika Komisije za državnu imovinu /Zvonimira/ Kutlešu na osnovu čega je on napravio zakon", rekao je Tihić.

Prema njegovim riječima, to bi značilo da sva imovina bivše SFRJ i bivše Socijalističke Republike BiH prelazi u vlasništvo BiH, a da potom istim zakonom imovina potrebna BiH ostane u njenom vlasništvu, a ona koja nije, da se prenese na entitete, kantone, Brčko distrikt i opštine.

On je dodao da je takvim kompromisnim rješenjem prestao razlog za strah u entitetima da imovina sa BiH ne bude prenesena na entitete.

Tihić je istakao da tu nije bilo mogućnosti niti razloga da neko nekoga vara niti da neko u nekoga sumnja, jer je riječ o interesu svih koji su iskreno opredijeljeni da se važna pitanja u BiH efikasno rješavaju.

Članovi Komisije za državnu imovinu BiH odbacili su juče Prijedlog nacrta zakona o državnoj imovini koji je pripremio predsjedavajući Komisije Zvonimir Kutleša.

(Svevijesti.ba/Srna)

2 komentara

Komentariši