SDP: GRADJANI REPUBLIKE SRPSKE SVE VISE VJERUJU SVOJIM OCIMA A SVE MANJE REZIMSKIM MEDIJIMA

SDP: Građani Republike Srpske sve više vjeruju svojim očima a sve manje režimskim medijima Ispis E-mail
11.03.2009.godina
Image
SDP BiH kao politička partija cijele BiH svih njenih naroda i građana podržala je i podržavat će sve kostruktivne prijedloge koji idu u smjeru izgradnje evropske Bosne i Hercegovine, koji su u skladu sa Ustavom države Bosne i Hercegovine i njenom zakonskom regulativom, te koji su odraz konsenzusa političkih predstavnika sva tri konstitutivna naroda i oba entiteta.

Tako je SDP BiH bio dio koalicije koja je podržavala aprilski paket ustavnih reformi kao i amandman na Ustav BiH kojim Distrikt Brčko postaje dio Ustava BiH. Stoga su navodi objavljani u Glasu Srpske o tome kako je SDP BiH učestvovao u rušenju aprilskog paketa i da je protiv amandmana koji uvodi Distrikt Brčko u Ustav BiH čista laž i pokušaj manipulacije sa javnim mijenjem u Republici Srpskoj.

Ovako plitke laži polupismenog novinara Glasa Gorana Maunage koji se proslavio viješću o naoružavanju sedamdesetogodišnjaka u Lišnji pored Prnjavora ne bi zaslužile našu reakciju da nisu stavljene u kontekst postojanja nekakve antisrpske i antibosanskohercegovačke koalicije koju čine SDP BiH i SBiH.

Svjestan da neumitno ali sigurno dolazi vrijeme kad će neko morati reći „CAR JE GO"da građani Republike Srpske sve više vjeruju svojim očima a sve manje režimskim medijima, da se ne može živjeti od obećanja bez pokrića, da institucije
pravne države zaista kreću u stvarni obračun sa kriminalom i korupcijom na svim
nivoima. „VOŽD"po starom oprobanom već viđenom scenariju počinje sluđivanje vlastitih građana pričama o neprijateljima, novim ratovima, referendumima, otcjepljenjima.

I za sve ovozemaljske probleme kriva je najjača opoziciona stranka i njen Predsjednik samo zato što dosljedno ukazuju na nerad, neznanje, kriminal i korupciju aktuelnih vlasti na svim nivoima koji umjesto da rješavaju proizvode svaki dan nove probleme građanima ove zemlje.

Dnevni listovi „FOKUS" i „GLAS SRPSKE" iz pera svojih novinara i saradnika
Gorana Maunage i Rajka Vasića koristeći metode na kojima bi im pozavidjeli i Gebels, a bogami i pokojni Žika Minović, šireči laži i praveći morbidne konstrukcije o antisrpskoj i gle čuda antibosanskohercegovačkoj zavjeri iza koje stoji SDP BiH,
pozivaju zamjenika Visokog predstavnika da konačno sankcioniše rušitelje Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Regionalni odbor Socijaldemokratske partije BiH Banja Luka oštro osuđuje ovakve pokušaje da se obmanjivanjima i provociranjima javnog mijenja odvraća pažnja javnosti od krucijalnih problema koje danas ima ovo društvo a to je zašto
svaki naredni dan kao ljudi živimo sve lošije, a samo aktuelna vlast svaki naredni dan živi sve bolje. Da nije tragično bilo bi zaista smiješno.

Komentariši