ZASJEDALA KOMISIJA ZA VANJSKE POSLOVE PREDSTAVNICKOG DOMA PSBiH

Zasjedala Komisija za vanjske poslove Predstavničkog doma PSBiH Ispis E-mail
17.02.2009.godina
Image
Na danas održanoj 38. sjednici Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma PSBiH dato je pozitivno mišljenje za ratificiranje četiriju sporazuma i jednog protokola koje je predložilo Ministarstvo sigurnosti BiH.

Radi se o Sporazumu između BiH i Švicarske o ponovnom prihvatu osoba koje borave bez dozvole, Sporazumu između BiH i Švicarske o olakšicama kod izdavanja viza, Sporazumu između Vijeća ministara i Vlade Crne Gore o vraćanju i prihvatu osoba čiji je ulazak ili boravak nezakonit i i Sporazumu o zaštiti tajnih podataka između Vijeća ministara BiH i vlade Slovačke Republike.

Komisija je dala pozitivno mišljenje i za ratificiranje Protokola između Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva unutašnjih poslova i javne uprave Crne Gore o provedbi Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore o vraćanju i prihvatu osoba čiji je ulazak ili boravak bio nezakonit.

Na sjednici je dato pozitivno mišljenje za ratificiranje Okvirne konvencije Svjetske zdravstvene organizacije o kontroli duhana, Memoranduma o razumijevanju između BiH i Evropske zajednice o pridruživanju BiH Sedmom okvirnom programu Evropske zajednice za istraživanje, tehnološki razvoj i ogledne aktivnosti i Sporazuma između Vijeće ministara BiH i Vlade Crne Gore o kulturnoj suradnji, koje je predložilo Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Dato je pozitivno mišljenje i o dva sporazuma koje je predložilo Ministarstvo finansija i trezora BiH. Radi se o Sporazumu o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj – Projekt koridor 5-C i Sporazumu o finansijskoj saradnji između Vijeća ministara i vlade Republike Austrije.

Na današnjoj sjednici Komisija za vanjske poslove je usvojila Zaključak kojim predlaže da se u dnevni red 47. sjednice Predstavničkog doma PSBiH uvrsti Rezolucija o Srebrenici koju je Evropski parlament u Strasbourgu usvojio u januaru 2009., saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

(Svevijesti.ba/Fena)

Komentariši