U REGIONU ODJEKNULA VIJEST DA BI BiH USKORO MOGLA DOBITI NAJMLADJU MAJKU NA SVIJETU

U regionu odjeknula vijest da bi BiH uskoro mogla dobiti najmlađu majku na svijetu Ispis E-mail
17.02.2009.godina
Image
Šokantna vijest da bi BiH uskoro mogla dobiti najmlađu majku na svijetu odjeknula je u regionu. U dobojskom naselju Ostružnja Donja u vanbračnoj zajednici s 24-godišnjim Daliborom Marinkovićem živi 12-godišnja LJ.S. Iako je majka slučaj prijavila policiji, zbog čega je pokrenuta istraga i u dobojskom Okružnom tužilaštvu, u Ostružnji ni jedna porodica nije imala ništa protiv da se ova vanbračna zajednica nastavi. U porodici demantuju sumnje da je djevojčica trudna, zbog čega je o svemu i izviješten dobojski Centar za socijalni rad.

Iako je ova vijest primljena s nevjericom, a ona da bi djevojčica uskoro trebala postati majka i s gnušanjem, najbliža rodbina na ovu zajednicu gleda kao na svaki drugi brak. I majka djevojčice, koja je u oktobru prošle godine o svemu obavijestila policiju u Doboju, u međuvremenu je promijenila mišljenje, prenosi rtvfbih.ba.

I pored toga, policija je postupila po prijavi. Mjesec dana poslije prijave, 24. novembra prošle godine, policija je Okružnom tužilaštvu podnijela izvještaj protiv Dalibora Marinkovića o izvršenom krivičnom djelu vanbračna zajednica s maloljetnim licem.

Djevojčica kaže da je doborovljno stupila u zajednicu s Daliborom, koji tvrdi da je ona, zapravo, dobila svoju kilažu, te da nije trudna. Za ovo krivično djelo, Marinković bi se mogao suočiti s višegodišnjom zatvorskom kaznom. Maloljetna Lj.S. kaža kako ga voli te da će ga čekati ako ode u zatvor.

Komentariši