DRAGAN COVIC RAZGOVARAO S AMERICKIM VELEPOSLANIKOM ENGLISHOM

Čović razgovarao s američkim veleposlanikom Englishom Ispis E-mail
18.02.2009.godina
Image
Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović razgovarao je danas u Mostaru s američkim veleposlanikom u BiH Charlesom Englishom.

Tom prigodom Čović je izvijestio veleposlanika Englisha o implementaciji Sporazuma iz Pruda i dogovora lidera HDZ-a BiH, SDA i SNSD u Banjoj Luci te o sastanku lidera tih stranaka u Mostaru 21. veljače.

Dr. Čović kazao je kako je nužno raditi na pozitivnom ozračju kako bi se stvorio ambijent za usvajanje novih ustavnih rješenja.

Na sastanku u Mostaru 21. veljače uslijedit će nastavak razgovora o funkcioniranju vlasti na državnoj razini, o broju ministara u državnoj vladi te o broju predstavnika u Parlamentu, a onda, početkom ožujka, slijede dogovori o ljudskim pravima, odnosno prijepis onoga što Deklaracija Europske unije diktira.

Važno je, kako je kazao Čović, nakon svih dogovora doći u Parlament i prezentirati dogovorene pojedinosti te dobiti potvrdu dvije trećine, znači i Bošnjaka, i Srba i Hrvata, što i jeste konačni cilj.

Govoreći o predstojećem sastanku trojice političkih lidera u BiH, veleposlanik English izjavio je kako su od samog početka razgovora i prudskog procesa SAD podržavale i ideju dijaloga i ideju postizanja konsenzusa, stoji u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošču HDZ-a BiH.

(Svevijesti.ba/Fena)

Komentariši